Am credit in CHF la Volksbank, preluata de Banca Transilvania. Ce ne sfatuiti sa facem?

Buna ziua. Am un credit in chf si as dori daca se poate câteva lămuriri. Inca de anul trecut când apăruse discuțiile de conversie in lei m-am adresat verbal sucursalei unde am plătit rata.

Functionarul respectiv mi a spus ca se lucrează la o procedura si inca nu se cunosc detalii. Intre timp Volsbank este cumpărată de banca transilvania si s-a scris in presa ca vom fi chemații individual toți clienții pentru a găsi soluții ptr fiecare.

Tot din presa afla ca vor începe negocieri cu băncile cu asociația aursf si anpc. Am sunat la asociația aursf si mi s-a trantsmis sa trimit la dânșii toate documentele contractului împreună cu o procura ca sa negocieze dancii. Ce ne sfătuiți dvs ca sa facem având in vedere toate aceste aspecte? mulțumesc.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Banca Transilvania a anuntat ca in prima jumatate a lunii aprilie, adica inainte de Pasti, va anunta solutiile individuale pe care le va propune clientilor cu credite in CHF pentru conversia din franci in lei. Va recomand, de aceea, sa asteptati acest anunt, pentru a vedea ce solutii vi se ofera concret.

Fireste ca puteti apela si la ajutorul diverselor asociatii de consiliere a consumatorilor, insa banca a anuntat ca va propune fiecarui client solutii individuale, de unde se intelege ca BT va negocia direct cu fiecare client, fara intermediari, conditiile de conversie.

Initiativele asociatiilor de consiliere a consumatorilor au rolul mai degraba de a influenta, prin actiunile publice luate, gen proteste in strada sau scrisori trimise autoritatilor si bancilor, deciziile acestora in diverse probleme precum conversia creditelor in franci elvetieni, mai degraba decat rezolvarea cazurilor particulare ale fiecarui client.

Oricum, nu este cazul sa va grabiti, intrucat Volksbank a inghetat cursul cfh/ron la nivelul de la finalul anului trecut, ceea ce inseamna ca nu sunteti afectata de deprecierea leului in raport cu francul.

Din momentul anuntului Bancii Transilvania privind conditiile de conversie, va puteti prezenta la banca pentru a negocia conditiile, moment in care va rog sa reveniti daca veti avea nevoie de ajutorul meu.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Lasa un comentariu


6 × = 6