ANAF poate sa-mi puna poprire pe pensie pentru recuperarea datoriilor unui SRL in insolventa?

Am avut un s.r.l, am suferit un AVC dupa care am ramas cu un handicap motor grav, nu am mai lucrat nici o zi, sunt pensionar, cu procura am predat srl-ul altei persoane si activat 14 ani in acest mod. Acum srl-ul a intrat in insolventa si am primit de la ANAF o adresa ca mi se pune poprire pe venituri (pensie si ajutorul de handicap), sa se recupereze niste sume de bani datorate de srl respectiv la ANAF. Ce ma sfatuiti sa fac? Mentionez ca sunt greu transportabil.Va multumesc!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Conform articolului 27 din Codul de procedura fiscala, administratorul unei firme raspunde in solidar cu societatea, daca:

- a provocat insolvabilitatea persoanei juridice debitoare prin instrainarea sau ascunderea, cu rea-credinta, sub orice forma, a activelor debitorului;
- in perioada exercitarii mandatului, cu rea-credinta, nu si-a indeplinit obligatia legala de a cere instantei competente deschiderea procedurii insolventei, pentru obligatiile fiscale aferente perioadei respective si ramase neachitate la data declararii starii de insolvabilitate;
- cu rea-credinta, a determinat nedeclararea si/sau neachitarea la scadenta a obligatiilor fiscale;
- cu rea-credinta, a determinat restituirea sau rambursarea unor sume de bani de la bugetul general consolidat fara ca acestea sa fie cuvenite debitorului.

ANAF a emis Ordinul nr. 127/2014 prin care a aprobat Instructiunile privind aplicarea procedurii de angajare a raspunderii solidare, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 85 din 4 februarie 2014.

Motiv pentru care eu va recomand sa luati legatura cu un avocat specializat in fiscalitate, care va poate ajuta, inclusiv pentru a contesta executarea silita.

Va rog sa reveniti daca doriti si alte informatii sau daca nu reusiti sa rezolvati problema.

Cu stima,
Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
Bancherul.ro
Ghiseulbancar.ro
0723292899

Lasa un comentariu


+ 9 = 17