Au dreptul sa imi ia jumatate din salariu la o executare prin poprire, fara sa mi se ia in calcul rata la alta banca?

Buna ziua. Am avut pana acum o executare pe salariu pt un credit la ING Bank de la executor judecatoresc si mi se oprea o treime din salariu. De curand a mai venit inca o executare de la acelas executor si mi se opreste jumatate din salariu. Mentionez ca eu mai am o rata la Raiffesen. Intrebarea mea este: au dreptul sa imi ia jumatate din salariu fara sa mi se ia in calcul si acea rata?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Conform Codului de procedura civila, cand este vorba de o executare silita prin poprirea salariului si conturilor pentru doua sau mai multe datorii, vi se poate retine maxim jumatate din salariu.

Legea nu prevede si conditii cu privire la indatorarea celui executat silit, cu alte cuvinte daca acesta mai are si alte datorii de achitat, cum este cazul dumneavoastra, de aceea cred ca s-a procedat legal in acest caz.

Totusi, va recomand sa luati legatura cu cele doua banci la care aveti credite, pentru a gasi o solutie de rambursare a datoriilor, fara sa ajungeti intr-o situatie mai dificila decat cea din prezent. Se pot gasi diverse modalitati de restructurare a datoriilor, precum reesalonarea creditului, suspendarea platilor pe o anumita perioada sau chiar anumite facilitati de rambursare a creditelor.

Daca doriti si alte informatii sau aveti nevoie de ajutorul meu in rezolvarea problemei, va rog sa reveniti.

Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


× 1 = 5