Banca are dreptul (si in ce baza legala) sa retina si sa depuna in contul ANAF alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii?

Va rugam sa ne comunicati daca banca are dreptul si in ce baza legala sa retina si sa depuna in contul ANAF alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii ale unui debitor-mama-care plateste lunar prin ajutorul parintilor.

Venituri care nu pot fi poprite

Codul de procedura civila stabileste veniturile care nu pot fi poprite, indiferent de datoria care este urmarita:
- sumele care sunt destinate unei afectatiuni speciale prevazute de lege;
- sumele reprezentand credite nerambursabile sau finantari primite de la institutii sau organizatii internationale pentru derularea unor programe ori proiecte;
- alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, care nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii;
- sumele necesare platii drepturilor salariale, dar nu mai mult de 6 luni de la data infiintarii popririi.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Banca nu are voie sa retina alocatiile pentru copii, cum ati sesizat si dumneavoastra. Puteti face o reclamatie la banca in acest sens, iar daca doriti sa trimit si eu bancii o sesizare in vederea rezolvarii problemei, va rog sa-mi trimiteti detalii.

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema sau daca aveti nevoie de ajutor sau de alte informatii.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

2 raspunsuri la “Banca are dreptul (si in ce baza legala) sa retina si sa depuna in contul ANAF alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii?

 1. neacsu marin

  Am avut un s.r.l,am suferit un AVC dupa care am ramas cu un handicap motor grav,nu am mai lucrat nici o zi,sunt pensionar ,cu procura am predat srl-ul altei persoane si activat 14 ani in acest mod.Acum srl-ul a intrat in insolventa si am primit de la ANAF,o adresa ca mi se pune poprire pe venituri(pensie si ajutorul de handicap),sa se recupereze niste sume de bani datorate de srl respectiv la ANAF.Ce ma sfatuiti sa fac.Mentionez ca sunt greu transportabil.Va multumesc!

  Reply
  1. admin Post author

   Stimate domn,

   Conform articolului 27 din Codul de procedura fiscala, administratorul unei firme raspunde in solidar cu societatea, daca:

   - a provocat insolvabilitatea persoanei juridice debitoare prin instrainarea sau ascunderea, cu rea-credinta, sub orice forma, a activelor debitorului;
   - in perioada exercitarii mandatului, cu rea-credinta, nu si-a indeplinit obligatia legala de a cere instantei competente deschiderea procedurii insolventei, pentru obligatiile fiscale aferente perioadei respective si ramase neachitate la data declararii starii de insolvabilitate;
   - cu rea-credinta, a determinat nedeclararea si/sau neachitarea la scadenta a obligatiilor fiscale;
   - cu rea-credinta, a determinat restituirea sau rambursarea unor sume de bani de la bugetul general consolidat fara ca acestea sa fie cuvenite debitorului.

   ANAF a emis Ordinul nr. 127/2014 prin care a aprobat Instructiunile privind aplicarea procedurii de angajare a raspunderii solidare, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 85 din 4 februarie 2014.

   Motiv pentru care eu va recomand sa luati legatura cu un avocat specializat in fiscalitate, care va poate ajuta, inclusiv pentru a contesta executarea silita.

   Va rog sa reveniti daca doriti si alte informatii sau daca nu reusiti sa rezolvati problema.

   Cu stima,
   Vasile Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   Bancherul.ro
   Ghiseulbancar.ro
   0723292899

   Reply

Lasa un comentariu


8 + = 15