Banca Transilvania a refuzat sa-mi acorde credit Prima Casa, oferindu-mi in schimb un credit ipotecar. Au procedat corect?

Am luat in 2013 un credit ipotecar de la Banca Transilvania, dupa ce mi-a fost respinsa cererea pentru un credit Prima Casa.

Acum sunt convinsa insa, din cate am auzit de la alti prieteni, care au obtinut usor credite Prima Casa, ca mie mi-a fost respinsa nejustificat cererea pentru Prima Casa, dupa o asteptare de doua luni, si dupa ce mi s-a cerut sa vin de mai multe ori cu actele casei, motiv pentru care as vrea sa stiu daca intr-adevar asa au stat lucrurile sau nu.

As vrea sa stiu daca angajatii de la Arad ai Bancii Transilvania au procedat corect sau nu respingandu-mi cererea de Prima Casa si acordandu-mi credit ipotecar in schimb.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Creditele Prima Casa se acorda in anumite conditii speciale, diferite de cele ale unui credit ipotecar standard. De exemplu o conditie este sa nu mai aveti o alta locuinta sau un credit ipotecar. Este posibil, de aceea, ca in momentul in care ati aplicat pentru credit, sa nu fii intrunit conditiile necesare pentru obtinerea unui credit Prima Casa, ci doar unul standard.

Noi am intrebat oficialii bancii daca s-a procedat corect atunci cand s-a aprobat creditul dumneavoastra, dar din pacate nu am primit niciun raspuns.

Pueti sa va adresati direct bancii si sa cereti, in scris, reevaluarea dosarului dumneavoastra, astfel incat sa vedeti daca aceasta a procedat corect atunci cand l-a aprobat.

Va rog sa reveniti daca doriti alte informatii sau daca aveti nevoie de ajutor in rezolvarea unei probleme cu banca.

Cu stima,
Vasile Coman

Un comentariu la “Banca Transilvania a refuzat sa-mi acorde credit Prima Casa, oferindu-mi in schimb un credit ipotecar. Au procedat corect?

  1. Gherase Constantin

    Banca B r d mi-a aprobat un credit prima casa si am platit avansul, dar fondul nu l-a aprobat acum banca ma obligat sa fac un credit habitat alte acte 800 ron si un card de cumparaturi comision 0 dar mi-a disparut de pe cardul de salariu 68 ron comision comision la cardul de cumparaturi si am inteles ca mai are multe alte comisioane 4 lei pe luna plus un comision anual 50 ron mie nu imi trebuia acest card, pe langa asta mi-a disparut de pe cardul de salariu inca 60 ron comision acordare credit prima casa credit care mie nu mi-a fost acordat. Acum eu cred ca banca mi-a refuzat creditul prima casa pentru a face un credit de casa din oferta lor. Am intrebat banca ce fel de dobanda are creditul daca este fixa sau variabila dar au ocolit raspunsul ezitand sau raspunzand cu alt raspuns. Este cumva acesta un abuz al bancii? Eu nu mai imi cumpar casa cat o sa traiesc mai ales ca lucrez la stat si imi dau bani de chirie lunar daca asa vrea statul si nu imi da credit, dar am o problema vreau sa imi recuperez macar avansul de 5% pe care banca m-a pus sa il dau garantand ca se aproba ( am toate convorbirile cu banca inregistrate pe telefon cu data ora numar de telefon) .Cum as putea sa recuperez avansul?

    Reply

Lasa un comentariu


6 × 8 =