Bancpost nu m-a anuntat ca am o datorie si acum sunt executat silit de Kruk. Ce pot sa fac?

Am luat un imprumut de 2600 euro de la Bancpost si pana in 2014 am achitat in jur de 3600 de euro, dupa care nu am mai platit, am crezut ca am terminat.

Acum banca la care am contul m-a anuntat ca mi-a blocat banii din ordinul executorului judecatoresc, pentru o datorie la Kruk, care a cumparat creditul meu de la Bancpost.

Bancppost nu mi-a trimis nicio notificare din 2014, desi avea numarul meu de telefon, e normal asa ceva? Sa ma trezesc cu banii blocati, fara nicun avertisment? Eu aveam in cont in jur de 1.000 de euro, mi-au luat 700 si am ramas cu 300. Ce pot sa fac?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

kruk cesiune creanta credit

Prescriptie datorie Kruk


Stimate domn,

Bancpost ar fi trebuit sa va trimita notificari cu privire la neplata creditului si sa va anunte ca datoriile au fost cesionate la firma de recuperare Kruk.

De asemenea, si KRUK ar fi trebuit sa va anunte cu privire la preluarea creditului de la Bancpost si modul de achitare a datoriilor, inainte de a se trece la executarea silita prin poprirea conturilor.

Daca nu ati fost anuntat, va sfatuiesc sa faceti reclamatii in acest sens atat al Bancpost, cat si la Kruk.

In functie de raspunsurile la aceste reclamatii, puteti sa va adresati ulterior la Protecatia Consumatorilor (ANPC sau OPC) sau chiar sa dati in judecata Bancpost si Kruk, avand in vedere ca au trecut peste 3 ani de la neplata datoriei, astfel ca este posibil ca aceasta sa intre in termenul de prescriptie, conform prevederilor Codului de Procedura Civila, care la articolul 706 spune ca “dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.”

Va rog sa reveniti la mine pentru alte informatii si ajutor in rezolvarea problemei.

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


× 3 = 18