BCR mi-a oprit tot salariul. Ce pot sa fac?

Cu mult respect va intreb cui trebuie sa ma adresez pt a-mi recastiga diferenta de bani din salar deoarece mi sa oprit salarul intreg la banca BCR si am solicitat la ghiseu diferenta de bani dar ma plasat la executor iar dumnealui spune ca banca e de vina, banca spune ca executorul a trecut 10 zile si sunt mingea lor de ping-pong. Si diferetna de bani nu am mai recuperat-o, e o incalcare a legii, pt asta cine raspunde??? daca un om simplu incalca legea ce repede se iau masuri dar in cazul bancilor nu exista lege?? va rog indrumati-ma ! va multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

BCR poprire salariu

BCR poprire salariu


Stimata doamna,

Din ce spuneti, evident ca aveti dreptate, intrucat legea (Codul de procedura civila) prevede ca in cadrul executarii silite prin poprirea conturilor se poate retine maxim o treime din salariu pentru o datorie sau cel mult jumatate din salariu pentru mai multe datorii.

Asadar, dupa cum v-a spus si executorul, BCR este de vina pentru acest lucru, iar firesc ar fi ca banca sa-si corecteze greseala si sa va restituie banii, nu sa va trimita la executor.

Am intrebat reprezentantii BCR cum procedeaza in astfel de cazuri, iar raspunsul este urmatorul:

“In general, in calitate de tert poprit, putem emite o opinie cu obligatiile legale ce revin tertului poprit (nu doar BCR) in urma adresei de infiintare a popririi emisa de un organ de executare (creditor bugetar sau executor judecatoresc). Pentru situatii concrete este necesara o analiza efectuata asupra conturilor poprite, caz in care indicat este sa avem si numele clientului ce semnaleaza situatia.

In situatia expusa, viramentul sumelor in contul organului de executare a fost efectuat fara ca banca sa fie in culpa (de cele mai multe ori angajatorul vireaza sume dintr-un cont diferit de cel din care efectueaza plata salariilor in mod regulat).

Clientul poate recupera sumele de la organul de executare, sumele fiind virate in contul indicat de organul de executare in adresa de infiintare a popririi.
Organul de executare este singurul in masura sa dispuna in dosarul de executare aflat pe rolul biroului sau.

Recomandam pe aceasta cale sa indrumi persoana care a reclamat situatia catre o unitate BCR in vederea analizarii situatiei. Pentru a veni in sprijinul clientului, putem demara o conversatie cu organul de executare care a dispus masura instituirii popririi, in vederea decontarii sumelor.”

In concluzie, va sfatuiesc sa mergeti cu acest raspuns la o unitate a BCR si sa-i rugati sa va rezolve problema, adica sa va restituie banii retinuti in plus din salariu, iar daca nu reusiti nici de data aceasta, va rog sa reveniti la mine.

Cu stima,
Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


5 × = 45