BRD m-a raportat ca rau platnic in baza de date, fara sa stiu. Ce pot sa fac?

Desi in urma cu doi ani am achitat ultima rata la BRD si am contul inchis din acea zi, azi am descoperit intamplator ca am o restanta de 300 lei, fapt ce ma defineste ca rau platnic in baza de date, am acelasi domiciliu si nu am fost vreodata somat fata de acest aspect, iar directorul bancii imi sugereaza sa platesc aceasta suma.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

reclamatie BRD

Reclamatie BRD pentru raportare la Biroul de Credit


Stimate domn,

Va sfatuiesc ca, inainte de a plati acea restanta, sa cereti bancii explicatii (in scris, prin intermediul unei reclamatii) cu privire la respectiva datorie, pentru a vedea daca este justificata si mai ales de ce nu ati fost anuntat pana acum ca mai aveti ceva de platit.

De asemenea, cereti BRD sa va stearga din baza de date ca rau platnic, intrucat nu ati fost anuntat in prealabil, conform legii, care obliga bancile sa-si anunte clientii cu cel putin 15 zile inainte de a-i raporta la Biroul de Credit.

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a descoperit mai multe cazuri in care banci sau IFN-uri si-au raportat clientii la Biroul de Credit fara ca acestia sa fie anuntati in prelabil, iar in urma plangerilor clientilor, acestia nu au fost stersi din baza de date, motiv pentru care bancile si IFN-urile au fost amendate. (vezi aici articolul)

Va rog sa reveniti la mine dupa ce primiti raspuns de la banca.

Cu stima,
Vasile Coman

Lasa un comentariu


− 5 = 3