BRD n-a vrut sa-i platesc restanta la un credit, m-au trimis la firma de recuperare EOS. Ce fac?

Am avut un credit pentru masina la BRD, dar dupa ce am plecat din tara nu am mai platit. Cand m-am intors in Romania, m-am dus la BRD sa-mi platesc restantele la credit, dar mi-au spus ca nu mai am ce discuta cu ei, sa iau legatura cu firma de recuperare EOS. Mi-au spus ca-i gasesc pe o strada din Cluj, dar nu erau acolo, iar cand am sunat la sediul lor, n-au stiut sami spuna nimic. Ce fac, mai platesc datoria?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Daca aveti restante de peste 90 de zile la rambursarea creditului, banca poate incepe procedura de executare silita sau poate sa vanda creditul unei firme de recuperare creante, cum este EOS KSI. Din acel moment, banca nu mai tine legatura cu fostii clienti vanduti firmelor de recuperare, acestea preluand responsabilitatea recuperarii datoriilor.

BRD, ca orice alta banca, ar fi trebuit sa va anunte inainte de decizia de a vinde creditul catre firma de recuperare creante, astfel incat sa puteti evita aceasta situatie. Recuperarea unei datorii presupune costuri suplimentare cauzate de penalitati si dobanzi mai mari, precum si alte costuri aferente executarii silite, precum cele cu poprirea salariului sau a conturilor bancare.

De asemenea, firma de recuperare ar fi trebuit sa va anunte in momentul in care a preluat creditul de la BRD, astfel incat sa stiti ce trebuie sa faceti in continuare.

Pentru ca este posibil ca odata ajuns in acest stadiu, firma de recuperare sa va solicite efectuarea unor plati mai mari decat ati avut initial, intr-o perioada scurta de timp. Unele firme sunt insa flexibile si dispuse sa negocieze un plan de rambursare.

Va sfatuiesc de aceea sa luati legatura cu reprezentantii EOS KSI la datele de contact de mai jos, iar in cazul in care aveti si alte probleme, va rog sa reveniti.

Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

EOS KSI România – Date de contact debitori:

Telefon: +40 21 300 35 58
Email: solicitari@eos-ksi.ro

Internet: http://ro.eos-solutions.com/debitori/date-de-contact/

Adresa
EOS KSI România S.R.L.
Conect Business Park
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 10A
Clădirea C3, Etaj 6-7
020337 Bucureşti, Sector 2

Program
Luni – Vineri 8.00 – 20.30
Sâmbătă 9.00 – 13.00

Lasa un comentariu


8 − 7 =