Cat dureaza un transfer de bani din Elvetia in Romania?

Fratele meu mi-a trimis bani prin e-banking din Elvetia de la banca Postfinance o suma in contul meu din Ro de la Raifeissen Bank. Cam cat dureaza transferul? Preczez ca de 5 zile inca nu mi-a intrat in cont.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Un transfer interbancar intre doua banci din Uniunea Europeana trebuie sa dureze maxim 2 zile, conform prevederilor Directivei de plati in vigoare inclusiv in Romania (Ordonanta OUG 113/2009 care transpune in legislatia nationala Directiva Parlamentului European nr.2007/64/CE privind serviciile de plata, in vigoare din 1 noiembrie 2009). Chiar daca este vorba de alta valuta decat euro.

Pentru facilitarea transferurilor din Europa, s-a implementat standardul SEPA, la care 25 de banci romanesti, printre care si Raiffeisen, au aderat deja.

S-ar putea insa ca intarzierea sa fie cauzata de banca elvetiana de la care vin banii, in cazul in care aceasta nu respecta normele europene, mai exact standardele SEPA.

In acest caz, transferul dureaza ceva mai mult, insa in mod normal nu ar trebui sa depaseasca 3-4 zile.

Sfatul meu e sa intrebati la Raiffeisen care este situatia respectivului transfer si daca nu cumva exista vreo problema cu contul dumneavoastra in lei.

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema cu banca sau daca aveti nevoie de ajutor sau de alte informatii.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


1 × 5 =