Cât durează un transfer interbancar din Anglia către Banca Transilvania?

Cât durează un transfer interbancar din Anglia către Banca Transilvania? Am primit fluturașul cu salariul din 28.08.2015 și nu au intrat banii în cont.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Un transfer interbancar intre doua banci din Uniunea Europeana trebuie sa dureze maxim 2 zile, conform prevederilor Directivei de plati in vigoare inclusiv in Romania (Ordonanta OUG 113/2009 care transpune in legislatia nationala Directiva Parlamentului European nr.2007/64/CE privind serviciile de plata, in vigoare din 1 noiembrie 2009). Chiar daca este vorba de alta valuta decat euro.

Pentru facilitarea transferurilor din Europa, s-a implementat standardul SEPA, la care 25 de banci romanesti, printre care si Banca Transilvania, care acopera peste 90% din totalul platilor din Romania, au aderat deja la SEPA, desi obligatia Romaniei de a respecta normele SEPA se produce abia din 31 octombrie 2016.

S-ar putea insa ca intarzierea sa fie cauzata de banca engleza de la care vin banii, in cazul in care aceasta nu respecta normele europene.

Exista, de asemenea, posibilitatea sa se fi produs vreo greseala cu privire la datele contului, de aceea va sfatuiesc sa luati legutura cu banca de la care s-au transferat banii pentru a obtine o confirmare a efectuarii tranzactiei.

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema cu banca sau daca aveti nevoie de ajutor sau de alte informatii.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Un comentariu la “Cât durează un transfer interbancar din Anglia către Banca Transilvania?

  1. admin Post author

    Banca Transilvania (BT) ne-a transmis urmatoarele cu privire la aceasta situatie:

    “Incasarea intr-un cont BT a unei sume transferate international dureaza intre 3 si 5 zile lucratoare, in functie de bancile corespondente.”

    Pentru detalii, puteti contacta Banca Transilvania, la numarul 0264 308028 sau prin e-mail, la contact@bancatransilvania.ro

    Reply

Lasa un comentariu


7 − 6 =