Ce as putea face daca banca mi-a blocat conturile pentru o datorie la un credit?

Am si eu blocate conturile in calitate de tert poprit pentru un credit pe care l-am avut pe societate si mi-au blocat si contul in care am primit alocatia.

Am avut perioade in care am platit dobanzi foarte mari si nu mi-au scazut nimic. Ce as putea face? Multumesc.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,
In privinta blocarii contului in care primiti alocatia, acest lucru este interzis de lege. Va sfatuiesc, de aceea, sa solicitati bancii deblocarea banilor aferenti alocatiei iar pe viitor sa nu mai puna poprire pe respectivele sume.

Conform Codului de procedura civila, “alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.”

In privinta dobanzilor foarte mari pe care spuneti ca le-ati platit, va sfatuiesc sa solicitati bancii un extras de cont in care sa vedeti exact cate dobanzi ati platit si daca nu cumva banca a abuzat prin perceperea unor dobanzi si comisioane excesive.

Va recomand sa consultati si contractul de credit la sectiunea costuri pentru a vedea daca nu cumva exista clauze abuzive, cu dobanzi de penalitate exagerat de mari, si sa comparati prevederile acestuia cu ceea ce ati platit si a incasat banca.

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema sau daca aveti nevoie de ajutor sau de alte informatii.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


7 × = 42