Ce comision se aplica la o plata pe internet cu un card Visa Electron la ING?

In data de 19/10/2015 am efectuat o plata pe internet pentru achizitionarea unui produs. Costul total a fost de 90,00 euro iar plata a fost facuta din contul personal in Lei deschis la ING cu un card VisaElectron.

Dupa cateva zile am constatat ca mi-au fost retrasi 96,15 Euro iar banca mi-a raspuns ca aceasta suma se datoreaza conversiei Visa plus comisionul aplicat de banca de 2%. Conversia afisata in sectiunea Raport Tranzactii a fost de 4,487. Totusi nu se justifica suma de 96,15 euro si as dori o parere in acest sens.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

comisioane-ing-cardIn primul rand, dupa cum precizeaza si ING si dupa cum se stie, “Pentru platile cu cardul in magazine sau online, in lei (in Romania) sau in euro (in strainatate), nu platesti comision.”

Pe de alta parte, conform listei de taxe si comisioane a ING (vezi foto), banca percepe un comision de conversie valutara de 2%, care se aplică pentru tranzactiile internaționale efectuate cu cardul atunci când moneda tranzacției este diferită de EUR, la cursul valutar la care Organizaţia de Carduri efectuează schimbul valutar între moneda tranzacţiei originale şi moneda de decontare (EUR).

In cazul dumneavoastra, daca ati cumparat ceva in alta valuta decat euro, pentru o plata de 90 de euro echivalent, comisionul este 1,8 euro (2% din 90 de euro).

Chiar daca adaugam diferenta de curs valutar (de aproximativ 2%) intre cursul oficial BNR si cel practicat de banca si Visa, comisioanele totale nu ar trebui sa depaseasca 3,5 euro, dar nu peste 6 euro, cum spuneti.

Sfatul meu e sa cereti ING explicatii detaliate privind respectiva plata, mai exact cum s-a ajuns la acea valoare de 96,15 euro pentru plata de 90 de euro.

Va rog sa reveniti cu amanunte pentru a-mi spune daca ati rezolvat problema sau daca aveti nevoie de ajutorul meu.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


2 × = 12