Ce conditii trebuie sa indeplineasca un girant?

Buna ziua! Vreau sa stiu ce conditii trebuie sa indeplineasca un girant, ce vechime trebuie sa aiba la un loc de munca. Va multumesc!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Girantul este persoana care se angajeaza, in contractul de credit, sa plateasca in locul celui care obtine un credit (persoana girata) datoriile acestuia, daca nu-si mai poate rambursa ratele.

Desi veniturile girantului (garantului) nu sunt luate in calcul (scoring) la obtinerea creditului, ca in cazul codebitorului (coplatitorului), girantul trebuie sa indeplineasca si el niste conditii, precum dovada obtinerii de venituri sau vechimea in munca, care sunt aceleasi, in general, ca cele pentru titularul creditului, adica o vechime totala in munca de minim 1 an si 3 luni la actualul loc de munca.

De asemenea, girantul trebuie sa indeplineasca si cerinte privind gradul de indatorare, conform datelor de la Biroul de Credit.

Fiecare banca are insa propriile conditii pentru imprumutati si giranti, de aceea informatiile precise la veti putea obtine abia in momentul in care mergeti la banca de la care se obtine imprumutul.

Va rog sa reveniti la mine daca doriti si alte informatii.

Cu stima,
Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


8 + = 13