Ce fac daca am poprire pe tot salariul?

Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat. Astazi mi s-a virat salariul pe card si cand am ajuns la banca nu am putut scoate nici un ban avand surprinderea ca mi s-a pus poprire de catre un executor judecatoresc pe intreg salariul. Din cate stiu eu acest lucru nu este legal are voie doar o treime sa opreasca. Poprirea s-a pus in data de 13.02.2017 fara sa primesc pana astazi nici un fel de instiintare. Eu sunt din judetul Teleorman iar executorul este din judetul Giurgiu. De la banca mi-au dat un numar de telefon al acestuia sa iau legatura cu el pentru a ridica poprirea.
va multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Poprire salariu

Poprire salariu


Stimate domn,

Procedura popririi este urmatoarea: executorul judecatoresc trimite bancii o notificare pentru blocarea conturilor si cardurilor pe care le aveti, in vederea recuperarii datoriilor. Asta nu inseamna ca nu veti putea scoate de pe card niciun ban.
Conform legii, vi se poate opri din salariu maxim o treime pentru o datorie si cel mult jumatate daca aveti mai multe datorii. Dupa ce banca va plati respectiva treime/jumatate catre executor, veti putea retrage de pe card restul banilor, iar ulterior cardul/contul ramane blocat pana la urmatorul salariu. Deblocarea cardului si ridicarea popririi se face abia dupa ce se achita toate datoriile. (vezi aici care este procedura popririi conturilor)

Va rog sa reveniti la mine sa-mi spuneti daca ati rezolvat problema si daca mai aveti nevoie de ajutorul meu.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


2 − = 1