Ce pot face să obțin o oprire mai mică de 33 la sută?

Eu am de luna asta o poprire...dar problema mea este veche, din anul 2007. Stînd că s-a prescris, mi-a blocat conturile cei de la Kruk si începînd de luna asta mi-a facut oprire. Ce pot face să obțin o oprire mai mică de 33 la sută?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

kruk cesiune creanta credit

Prescriptie datorie Kruk


Stimate domn,

Pe de o parte, daca spuneti ca datoria e atat de veche, din 2007, este posibil ca aceasta sa fie prescrisa, adica anulata.

Potrivit legii (Codul de procedura civila, art.706) executarea silita nu mai este valabila (se prescrie) daca timp de 3 (trei) ani banca nu a initat procedura de executare silita, adica de la data la care creditul a fost declarat scandent anticipat (de regula dupa 90 de zile de intarzieri).

In privinta reducerii sumei oprite din salariu, puteti face o solicitare in acest sens la Kruk. Firma de recuperare poate sa va accepte o solicitare de a va opri mai putin din salariu, daca exista motive rezonabile, precum probleme sociale, nivelul mic al salariului etc.

Sfatul meu e sa luati legatura cu Kruk si sa cereti documentele in baza carora vi s-a pus poprire pe salariu, pentru a vedea in ce conditii si la ce data s-a initiat executarea silita, pentru a vedea daca aceasta s-a prescris.

De asemenea, puteti sa luati legatura cu un avocat, in vederea depunerii la judecatorie a unei contestatii la executare pe baza prescriptiei.

Va rog sa reveniti la mine pentru alte informatii care sa va ajute sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Un comentariu la “Ce pot face să obțin o oprire mai mică de 33 la sută?

  1. Blaja Iulia

    Pentru a obtine anularea executarii in temeiul prescriptiei, este obligatoriu sa depuneti contestatie la executare in 15 zile calendaristice, la judecatoria din raza domiciliului dvs. Prescriptia nu opereaza din oficiu. Pe site-ul wwww.iuliablaja.ro puteti gasi multe informatii despre procedura contestatiei la executare si extrase din hotararile judecatoresti pe care le-am obtinut.
    av. Iulia Blaja

    Reply

Lasa un comentariu


× 6 = 12