Ce pot sa fac daca contractul de vanzare-cumparare a imobilului devine nul pentru ca banca ING nu a virat banii?

Am si eu o problema cu un credit prima casa la ING.
In regulamentul lor este mentionat ca banii vor fi virati in contul vanzatorului in maxim 5 zile lucratoare din momentul in care se aduce in original la banca intabularea (solicitata de notar dupa incheierea actului de vanzare cumparare).
In actul de v-c este mentionat ca daca banii nu sunt virati in contul
vanzatorului dupa 5 zile el devine nul.
Problema mea este ca azi se fac 5 zile si banii nu sunt inca virati la vanzator. Imi apar ca tranzactie in asteptare de ieri (ziua a 4 a).
Creditul este in lei dar am convenit cu ING sa converteasca suma in euro la un curs preferential.
Doream sa stiu cui as putea sa ma adrsez sau ce as putea sa fac in conditiile in care contractul de vanzare cumparare devine nul. In acest caz eu o sa pierd avansul (plus toate cominsioanele si tazele notariale) si creditul se subintelege ca nu mai e valabil.
Multumesc anticipat.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Evident ca in acest caz responsabilitatea revine bancii. Daca aceasta nu a virat la timp banii, asa cum s-a angajat, din diverse motive ce i se pot imputa, atunci banca devine responsabila pentru anularea contractului, daca se intampla acest lucru.

Insa de regula astfel de situatii se rezolva in final, chiar daca exista o intarziere de cateva zile, din diverse motive, in procesarea transferurilor sau incheierea actelor.

Va rog sa reveniti daca doriti si alte informatii sau daca nu reusiti sa rezolvati problema.

Cu stima,
Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
Bancherul.ro
Ghiseulbancar.ro
0723292899

Lasa un comentariu


6 − = 5