Ce pot sa fac daca mi se opreste de doua ori din salariu, si la serviciu si la banca?

Am doua popriri, la serviciu imi opreste 1/3 din salariu pt. un ex. si la banca din
1/2 din diferența de bani virați in cont pt. celalalt ex. si eu mai raman cu 1/3 din tot salariu. Nu stiu ce sa mai fac. banca ma trimite la ex. , ex la banca dau vina unii pe alți si eu am de suferit avand si un salariu minim pe economie si un copil in intreținere. va rog sa ma ajutați nu am email dar va pot lasa nr .de tel. din luna
ianuarie ma chinui. va mulțumesc!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Solutia pentru rezolvarea problemei dumneavoastra, pe care o intampina si alti oameni, este cea pe care ne-a furnizat-o Uniunea Executorilor Judecatoresti (UNEJ):

“Ulterior instituirii popririi, in situatia in care angajatorul retine cota legala stabilita prin adresa de infiintare a popririi, debitorul sau angajatorul, pentru a evita situatia in care pot fi poprite sume de bani rezultate din raporturi de munca peste nivelul maxim admis, va informa executorul judecatoresc prin transmiterea unei adrese emise de angajator cu privire la sumele poprite si contul bancar in care se vireaza diferenta de salariu. In baza acestor informatii, executorul judecatoresc va putea emite o adresa de ridicare a popririi catre banca mentionata de angajator sau debitor pentru diferenta de suma incasata luar in baza contractului individual de munca.” (Vedeti aici raspunsul UNEJ)

Asadar, trimeti la executor o adresa in care sa-l anuntati ca sumele poprite se retin la serviciu, pe baza careia executorul va cere bancii sa ridice poprirea pe contul in care incasati restul salariului.

Va rog sa reveniti la mine daca nu reusiti sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


7 − 2 =