Ce se intampla daca nu achit restanta la banca, daca nu am girat cu nimic?

Am restanta la banca 6 Luni. Nu am girat cu nimic. Ce se intampla daca nu voi gasi de munca sa pot achita? Multumesc anticipatamente


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Chiar daca nu ati girat cu nimic imprumutul, adica nu exista garantii precum o locuinta, un imobil, o masina sau un garant persoana fizica, banca poate sa va execute silit, intrucat un contract de credit este, conform legii, titlu executoriu. Ceea ce inseamna ca banca poate incepe executarea silita a dumneavoastra, fara acordul dumneavoastra, in urma unei simple notificari catre o instanta de judecata si un executor judecatoresc.

Consecinta executarii silite este aceea ca vi se poate pune poprire pe banii pe care-i aveti in conturi bancare sau chiar pe bunuri personale, precum sechestru pe masina. De asemenea, procedura de executare silita presupune costuri suplimentare ale executorului judecatoresc si cu dobanzile de penalizare pentru intarzierea achitarii datoriei.

De aceea, sfatul meu este sa luati legatura cu banca, daca nu va mai puteti achita rata din diverse motive, astfel incat sa gasiti impreuna o solutie de restructurare sau esalonare a datoriilor, pana cand veti gasi de lucru si veti putea relua platile.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de alte informatii sau de ajutor in rezolvarea problemei.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


− 2 = 4