Conform noului cod de procedura civila, nu se poate pune poprire pe contul de salariu, mai mult de jumatate. Este corect?

Buna ziua,
Din cite am inteles de la d-voastra (am vazut pe un site) conform noului cod de procedura civila nu se poate pune propire pe contul de salariu, mai mult de jumatate. Este corect?

Intreb deoarece stiu ca odata pusa propirea pe conturile bancare orice suma intra in acel cont era blocata si ma intrebam daca in cazul unei executari silite, datorate situatiei actuale cu creditele in CHF, daca pierd casa,
pierd si orice forma de intretinere? Stiti ca asa era inainte, propirea bloca tot.

Vieti distruse de camatarii bancari care isi fac de cap in tara asta. Multumesc!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,
Intr-adevar, conform noului Cod de procedura civila, nu se poate retine mai mult de o treime din salariu in cazul unei singure datorii si maxim jumatate cand sunt mai multe datorii.

Orice suma, in afara salariului, care intra intr-un cont poprit, este retinuta in vederea achitarii datoriilor.

Problema este ca banca va poate bloca accesul la cardul de salariu, in vederea recuperarii altor fonduri care intra in respectivul cont, insa va puteti retrage restul salariului care nu este afectat de poprire.

Cu alte cuvinte, daca aveti poprire pe jumatate din salariu, puteti retrage cealalta parte din salariu, insa contul ramane blocat, in vederea retinerii altor sume care ar putea intra in cont, in vederea achitarii datoriilor.

Vedeti aici mai multe detalii despre procedura popririi.

Va rog sa reveniti daca doriti explicatii sumplimentare sau ajutor in rezolvarea problemei

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro

Lasa un comentariu


5 + = 11