Creditul dat la firma de recuperare EOS KSI a fost trimis la executor judecatoresc, cu o taxa. Ce pot sa fac?

Buna seara,

Am un credit care a fost dat la o firma de recuperare: SC. EOS-KSI ROMANIA.

Am platit pana in ianuarie 2013 ultima rata si am sunat sa le spun ca am ramas fara venit, si voi pune dosarul de pensionare si voi reincepe sa platesc.

Dar m-am trezit ca dosarul este dat la executor judecatoresc care mi-a pus o taxa de 5146 ron, iar creditul este de 41467.00 ron.

Mentionez ca nu am fost niciodata sunata de executor, nu am primit nicio instiintare scrisa, mentionez ca am un venit mai mic decat cuantumul salariului minim net pe economie si am o pensie de 455 ron.

Intrebarile mele sunt:

1. Cat ar trebui sa mi se opreasca din pensie daca mai am si alte datorii, de exemplu doua carduri de la Banca Transilvania?

2. Daca as da in judecata executorul, ce credeti ca as castiga? Sunt de acord sa-mi achit datoria dar nu si acele cheltuieli de executare.

Multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Referitor la prima intrebare, si anume cat poate sa va retina din pensie pentru plata datoriilor, in cazul dumneavoastra vi se poate retine cel mult jumatate din pensie, avand in vedere ca aveti mai multe datorii: si credit si carduri de credit.

In ceea ce priveste actionarea in judecata a executorulului judecatoresc, trebuie sa consultati un consilier juridic sau un avocat in acest caz. Trebuie sa vedeti daca firma de recuperare, EOS – KSI,  a procedat corect si legal atunci cand a transmis dosarul la executorul judecatoresc, daca v-a informat inainte, asa cum ar fi trebuit.

Iata ce prevede Art. 728 din noul  Cod de procedura civila cu privire la Limitele urmaririi veniturilor banesti

(1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

(3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.

(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.

(5) Urmarirea drepturilor prevazute la alin. (4) se va putea face in limita a jumatate din cuantumul acestora.
(6) Sumele retinute potrivit prevederilor alin. (1)-(4) se elibereaza sau se distribuie potrivit art. 863 si urmatoarele.

(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

 

Va rog sa reveniti daca aveti nevoie si de alte informatii sau daca doriti sa va ajutam sa va rezolvati aceasta problema. Putem contacta firma de recuperare EOS KSI pentru a vedea care este situatia in cazul dumneavoastra si ce puteti face, daca firma de recuperare a procedat corect in cazul dumneavoastra.

Cu stima,

Vasile Coman

7 raspunsuri la “Creditul dat la firma de recuperare EOS KSI a fost trimis la executor judecatoresc, cu o taxa. Ce pot sa fac?

 1. oana

  buna ziua va rog frumos sa ma ajutati cu o problema creditul brd este preluat de catre firma dvs nu reusesc sa cad la un comun acord cu una din asistentele ce mi rasp la tlf ma rog sa stabilesc o rata lunara si ma obliga la plata a 1200 ron nu se poate asa cv ce fel ajutati populatia ii infundati mai rau asa cv nu s epoate nici nu am salariul cat ma pune ti sa platesc eu vreau sa incep a plati lunar suma de 500 ron si sa reusesc sa o duk pana la final si nu mi se ofera sansa asta am fost si la banca brd am trimis dosarul din nou cu actele cerute si mi a fost respins adik eu vreau sa platesc si ma puneti sa dau o suma kre nici makr salariul nu o acopera ce pot sa fac in cazul asta pot sa depun lunar suma de 500 ron se iau in consideratie va multumesc anticipat dak imi puteti da un raspuns cu un sfat util

  Reply
 2. anca m sandu

  Buna ziua,
  va rog sa-mi precizati care estebaza legala si procedura corecta prin care o firma de recuperare, EOS – KSI, poate transmite catre executorul judecatoresc un dosar de creanta mai veche de 3 ani, cesionat de Orange. Am inteles ca acum ( nov. 2014) executorul judecatoresc poate incepe executarea silita fara o hotarare definitiva a instantei?!
  Va multumesc.

  Reply
 3. STEOPOAEA DANIEL

  BUNA ZIUA…..AM SI IO O NEBUNIE CU ASTIA DE LA EOS……IN 2011 SOTIA MEA(CARE NU ERA MARITATA..A ACTIVAT ROAMINGUL LA INTERNET ORANGE…..A ZIS CA PLATESTE 2 EURO IN PLUS ABONAMENT…STUPOARE IN IANUARIE 2011 A VENIT FACTURA 2200 LEI.O LUNA DE ZILE.VRAJELI CU ASTIA DE LA ORANGE PRECUM CA DOAR ACTIVAREA ROAMINGULUI A FACUT 1700 LEI.SI ACU ASTIA DE LA EOS VIN CU TEANCURI DE PLICURI AMENINTARI…..E PRESCRISA DATORIA ACUM LA 4 ANI DE LA PRIMA DATORIE? ACUM ZIC EI CA E DE PLATA 5100 LEI? ASTA E FURT PE FATA.CE E DE FACUT? IO AM O RATA PE NUMELE MEU MICA LA 2 ELECTROCASNICE….POT SA LE EXECUTE SAU NU? ABONAMENTUL E PE NUMELE EI DE FATA…..CU STIMA DANIEL…..AST RASPUNS URGENT

  Reply
 4. ANDREI LACRAMIOARA

  Buna ziua ,am avut un abonament la Orange pe 24 luni si in urma cu 3 ani ,am dorit sa trec pe credit ,am asteptat sa se termine perioada de abonament ,am comunicat cu cei de la Orange si bineinteles ca ei au inceput cu ( avem alte oferte avantajoase …. am refuzat oferta lor si le-am spus ca imi voi lua o cartela cu alt nr daca nu ma vor trece pe credit dar nu am avut cu cine discuta .Dupa aprox. 6 -7 luni m-am trezit cu un avertisment de la firma EOS KSI ca am de plata o suma , s-a repetat acele avertismente si am facut o sesizare catre Orange ,dar d-ra de la ghiseu nu a binevoit sa-mi primeasca acea sesizare si fiind in criza de timp am plecat .Acum mi-a venit un plic cu executare silita . Va rog frumos sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez sa pot scapa de aceasta problema .Nu stiu de ce clientii nu sunt crezuti iar aceste firme ies intotdeauna in castig chiar daca nu au dreptate . Va multumesc si astept raspuns .

  Reply
 5. Intorsura Viorel

  b.seara,din 2005 am avut un credit de la brd prin rata domo pe care am luat un telefon mobil si un tv am platit vreun an si ceva si pina sa stricat telefonul si m am dus garantia produsului la domo,nici macar nu au verificat cauzele defectiunii si mi au trimis in alta parte si iarasi in alta parte de 3 ori apoi m am enervat si am incetat sa mai platesc ratele in valoare de vreo inca 1500 ron si pina astazi am primit o scrisoare din partea EOS KSI si EXECUTOR JUDECATORESC.Din 2006 am ramas fara munca si cu un venit ajutor de la stat cu doar 234 ron.Acei executor judecatoresc ma obliga sa declar ce averi am si venituri,e normal sa mi execute bunuri de valoare pe care am?asigurarea nu acopera?Si ma oblica sa datorez suma 5100 ron in termen de 5 zile si cum naiba sa fac rost ,nici macar nu am de munca.vA ROG SA MI RASPUNDETI LA INTREBAREA MEA.oseara buna

  Reply
 6. bendea carina

  Buna ziua am si eu o mare problema! in 2005 am avut si noi o factura orange de 11 milioane pe care nu am platit-o. dupa doua luni de zile venise deja suma dublata. nu am platit. in 2007 am plecat in strainatate si au preluat aceasta datorie cei de la eos ksi. au inceput sa imi terorizeze soacra cu telefoane cu scrisori de tot felul, etc. Anul trecut in decembrie m-am pus de acord cu ei sa le platesc acest debit doar ca suma totala este de 26 de milioane pe langa cei 11 milioane datorati. E normal sa fie asa de mari penalizarile? ma pot obliga sa platesc tot sau odata achitat debitul pot sa nu mai platesc? eu am zis ca pe langa cei 4 milioane deja platiti sa le mai platesc 3 rate si atat. Si acnd ajung in tara daca continua sa mai ceara bani sa ii dau in judecata. Am vreo posibilitate de castig? va multumesc

  Reply
 7. radu

  Citind acest articol si raspunsul dat mai sus dat de http://www.ReclamatiiBanci.ro la aliniatul 1, in ceea ce priveste limita popririi care se poate pune pe veniturile din salariu as dori sa precizez ca in conformitate cu prevederile art.728 pct 1, litera ‘a” precizezeaza clar pentru ce fel de datorii se poate retine pana la 1/2 din salariu, iar litera “b”pentru ce fel de datorii se poate retine pana la 1/3 din salariu astfel:
  - daca un cetatean are datorii de intretinere a unei persoane sau de platit alocatie pentru copii din venitul pe care il realizeaza i se poate retine pana la 1/2
  -daca orice fel de alte datorii (adica mai multe banci, carduri etc dar nu are intretinere sau alocati) i se poate retine maxim pana la 1/3 din salariu.
  Paragraful de sub litera “b” care spune ca daca o persoana are mai multe datorii i se poate retine pana la 1/2 din salariu se refera la datorii cumulate prevazute de litera “a” si ‘b” adica daca persoana are de platit si alocatii si bancii.
  Tocmai asta vrea sa prevada alineatul respectiv, adica sa previna tertul popritor ca in cazul in care un angajat are datorii prevazute la ambele litere sa nu i poata opri decat maxim pana la 1/2 din venit.
  Probabil ca unii angajatori in lispa acetui alineat ar fi tentati sa opreasca pana la 50% pentru alocatie si 33% pentru alte datorii.
  Cei care sunteti in situatia in care angajatorul va opreste pana la 50% din venit pentru faptul ca aveti mai multe datorii doar la banci, puteti actiona angajatorul in instanta pentru a vi se retuce proprirea pana la 33%.

  Reply

Lasa un comentariu


1 + = 10