Cum as putea sa obtin un credit sa-mi cumpar o casa?

Cum as putea sa obtin un credit sa-mi cunpar o casa?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

credit pentru casa

credit pentru casa


Stimate domn,

Puteti sa obtineti un credit pentru a va cumpara o casa daca indepliniti conditiile solicitate de bancile care acorda credite pentru locuinte, cea mai importanta fiind cea privind dovada obtinerii unor venituri lunare, o vechime in munca de minim un an si o jumatate de an la actualul loc de munca.

Casa pe care o cumparati va fi ipotecata de banca, astfel ca nu o veti putea vinde decat dupa ce achitati imprumutul.

O alta conditie importanta pentru obtinerea unui credit pentru locuinta (credit imobiliar sau credit ipotecar) este ca trebuie sa aveti un avans care sa reprezinte minim 5% sau 15% din valoarea locuintei.

Avansul de 5% este valabil doar pentru creditele prin Programul Prima Casa, garantat de stat, care se acorda doar celor care nu mai detin o alta locuinta. De exemplu, daca va cumparati o casa in valoare de 50.000 de euro, trebuie sa aveti un avans de 2.500 de euro pe care sa-l achitati vanzatorului.

Pentru creditele ipotecare obisnuite, avansul incepe de la 15%, adica 7.500 de euro pentru o locuinta de 50.000 de euro.

Trebuie sa tineti cont si de faptul ca un credit pentru casa se acorda de regula pe perioade lungi de timp, se poate si pe perioade de 30 de ani, ceea ce inseamna multi bani platiti bancii, luna de luna, de-a lungul unei bune perioade din viata dumneavoastra.

De aceea, sfatul meu e sa va ganditi foarte bine inainte sa luati un credit imobiliar si sa cantariti nu doar utilitatea casei pe termen scurt, ci si pe termen lung, precum si problema ratei pe care o veti avea de platit luna de luna, astfel incat aceasta sa nu devina o povara pentru finantele personale si cele ale familiei.

Va rog sa reveniti la mine daca mai doriti ajutorul meu.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


6 − = 0