Cum poate ANAF sa-mi blocheze contul la banca BRD si la angajator prin poprire?

Este posibil ca ANAF sa blocheze un cont care constituie ipoteca mobiliara in favoarea BRD cu conditia de a se vira toate veniturile la banca, avand in vedere ca deja exista o poprire de 33% din salariu, retinut si virat de angajator catre Anaf? Fiind vorba de salariu se poate face poprire o data la angajator si totodata poprire la bancaprin blocarea contului? Fac precizare ca la banca mai exista o poprire din partea altei institutii.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,
In procesul de executare silita, ANAF poate sa ceara bancii si angajatorului poprirea tuturor conturilor si salariului, conform dispozitiilor legii.

Blocarea mai multor conturi, chiar daca acestea sunt poprite si de alte banci sau reprezinta garantii imobiliare, se face pentru ca ANAF sa se asigure ca orice sume intrate in respectivele conturi vor putea fi retinute in contul datoriei, in cuantumurile prevazute de lege.

Va rog sa reveniti daca doriti informatii suplimentare sau daca doriti sa va ajutam sa rezolvati problema, cu ajutorul bancii sau ANAF.

Cu stima,
Vasile Coman

2 raspunsuri la “Cum poate ANAF sa-mi blocheze contul la banca BRD si la angajator prin poprire?

 1. admin Post author

  multumesc pt. raspuns. totusi este un cont pt salarii, ANAF primeste de la angajator 1/3, banca ar trebui sa retina rata de credit iar debitorul trebuie sa supravietuiasca pt a putea munci. Cum s-ar putea rezolva asta? Ce solutie ar fi pt deblocarea contului , chiar si o suspendare temporar?

  Reply
  1. admin Post author

   Iata ce prevede Art. 728 din noul Cod de procedura civila cu privire la Limitele urmaririi veniturilor banesti

   (1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
   a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
   b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

   (2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

   (3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.

   (4) Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.

   (5) Urmarirea drepturilor prevazute la alin. (4) se va putea face in limita a jumatate din cuantumul acestora.
   (6) Sumele retinute potrivit prevederilor alin. (1)-(4) se elibereaza sau se distribuie potrivit art. 863 si urmatoarele.

   (7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

   Reply

Lasa un comentariu


− 8 = 0