Cum pot fi sters din Biroul de credit, daca mi-am achitat restantele?

Cum pot fi sters din Biroul de credit? Mi-am achitat restantele.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Chiar daca ati achitat restantele, datele din Biroul de Credit se pastreaza timp de patru ani de la data platii datoriilor.

Stergerea datelor din Biroul de Credit se poate face doar in cazul in care banca/IFN-ul care v-a raportat nu a respectat legea, mai exact daca nu v-a anuntat cu cel putin 15 zile inainte de raportare sau daca raportarea datelor s-a facut gresit.

Pentru a fi sters din Biroul de Credit, trebuie sa trimiteti o solicitare in acest sens bancii/IFN-ului care v-a raportat la Biroul de Credit, fie direct la banca sau la IFN, fie prin intermediul Biroului de Credit, pe site-ul acestuia, Birouldecredit.ro.

Raspunsul trebuie sa-l primiti in termen de 15 zile.

Puteti face singur si fara costuri aceasta solicitare, iar sfatul meu este sa nu recurgeti la diverse oferte ale unor firme sau avocati, care se pot dovedi inselatorii sau pot sa va ia multi bani cu promisiuni desarte.

Daca raspusul primit de la banca/IFN este negativ si vi se refuza stergerea, cu toate ca apreciati ca aceasta este intemeiata, atunci puteti apela la autoritatile statului responsabile sa rezolve problemele oamenilor, adica Protectia Consumatorilor (ANPC) sau Autoritatea pentru protectia datelor personale (ANSPDCP), conform prevederilor noii Directive privind datele personale (DGPR).

Va rog sa reveniti la mine pentru alte informatii si daca doriti sa va ajut sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


+ 9 = 16