Cum profita oamenii de un girant pentru credit

"De cate ori o persoana poate sa fie girant? Tatal meu se pune girant la vecini, care profita de el, eu mi-am perdut mama,tata sufera, a anceput sa bea, oamenii profita de el. Va rog sa nu-i mai acordati nici o sansa de a fi girant."


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Un girant, adica cineva care garanteaza pentru un credit luat de altcineva, nu poate sa aiba aceasta calitate in mod repetat, adica sa fie girant de mai multe ori, in acelasi timp, pentru mai multe credite. Statutul unui girant este la fel ca cel al unui imprumutat, adica cel care obtine un credit. Nu poti obtine mai multe credite, ci doar pe cele pe care le poti rambursa. Asa si cu girantul. Poti fi girant doar pentru sumele de bani pe care le poti rambursa tu, in locul celui care a obtinut creditul, in cazul in care acesta nu mai poate plati ratele la imprumut.

Asadar, riscul unui girant pentru un credit este ca el sa fie pus sa plateasca in locul celui care a primit banii de la banca.Atentie, asadar, cu girarea unui credit!

In cazul dumneavoastra, daca apreciati ca tatal dumneavoastra a fost victima unui abuz din partea vreunei banci sau alta institutie de creditare, va puteti adresa autoritatilor competente pentru protectia consumatorilor.

Va rog sa reveniti daca doriti sa va ajutam in rezolvarea acestui caz, impreuna cu bancile implicate sau cu ANPC.

Cu stima,
Vasile Coman

Lasa un comentariu


9 × 2 =