Cum se poate contesta executarea silita a ANAF pentru un PFA?

Buna seara. Sotia mea este pensionara si are un p.f.a. Luna aceasta a primit un titlu executor, in valoare de 3.614 lei. Datorii catre anaf numai de ei stiute. Eu personal am achitat instiintarile de plata. Datorii din anul 2012, chipurile asigurari de sanatate. Termenul de contestatie, este de 15 zile. ANAF nu a asteptat acest termen.Ce se poate face?? Va multumesc.


Raspuns

Stimate domn,

Conform legii (Codul de procedura civila, Articolul 784 – Efectul infiintarii popririi), „din momentul comunicarii adresei de infiintare a popririi catre tertul poprit sunt indisponibilizate toate sumele si bunurile poprite.”

La Articolul 715, se arata urmatoarele:

„(1) Daca prin lege nu se prevede altfel, contestatia privitoare la executarea silita propriu-zisa se poate face in termen de 15 zile de la data cand:
1. contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta;
2. cel interesat a primit comunicarea ori, dupa caz, instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;”

Asadar, ceea ce puteti face este sa luati legatura cu un avocat si sa contestati in instanta executarea silita, iar daca veti castiga procesul, se va ridica poprirea si veti primi banii inapoi.

Va rog sa tineti cont de faptul ca acest sfat al meu nu reprezinta o consultanta juridica pentru dumneavoastra sau pentru alti cititori, ci doar o informatie utila pe care o puteti folosi in rezolvarea problemei.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × 2 =