Daca am achitat datoria restanta, mai sunt considerata rau-platnica si nu pot aplica la un credit Prima Casa?

Am o problema. Ce se intampla daca am avut un credit de nevoi personale, insa eu casatorindu-ma si ramanandu-mi creditul sa continue sa mi-l plateasca parintii, ei nu l-au mai platit. Am aflat asta doar dupa un an dupa ce am activat la o banca sa-mi bag hartiile pt. prima casa. Eu achitandu-mi datoria restanta care mi s-a acumulat vreau sa stiu daca eu am platit datoria eu sunt considerata rauplatnic si nu mai pot activa la creditul pt.prima casa timp de 5 ani? Asa mi s-a spus de cei
de la departamentul clienti.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Intr-adevar, daca ati avut restante de peste 30 de zile la creditul de nevoi personale, banca v-a raportat la Biroul de Credit, unde informatiile se pastreaza timp de 4 ani de la achitarea restantelor.

Ceea ce inseamna ca banca de la care vreti sa luati creditul Prima Casa vede ca ati avut restante si poate sa va respinga cererea pentru creditul Prima Casa.

Insa daca spuneti ca nu ati stiut despre raportarea la Biroul de Credit si ati aflat abia cand ati aplicat pentru creditul Prima Casa, ati putea sa cereti bancii la care ati avut retante sa va stearga din Biroul de Credit, pentru ca nu ati fost informata, asa cum prevede legea.

Conform Legii nr.677/2011 privind datele cu caracter personal, aveti dreptul de a cere bancii, in mod gratuit, stergerea, rectificarea sau actualizarea datelor din Biroul de Credit, daca apreciati ca acestea au fost raportate ilegal, in cazul dumneavoastra fara sa fiti anuntata cu 15 zile inainte de raportarea la Biroul de Credit.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nelamuriri sau daca doriti sa va ajut sa va rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


8 − 5 =