Daca am mai multe credite la banci si nu ma mai descurc cu ratele, ce pot sa fac?

Buna seara… .am si eu o intrebare…. am luat un credit de 45000 de lei acum 2 ani… la finalul contractului timp de 5 ani am de rambursat 1 miliard 100 de milione. Cu o rata de 1610 lei pe una abuziva zic eu, dar fiind intr o situatie disperata atunci am cceptat…. tinand cont ca at era mai mare de jumatatea salariului…..intre timp nu m am putut tine de toate ratele si am acumulat in 2 ani restante de 100 de milioane…. gen am vreo 6 rate restante dar nu consecutive gen plateam 3 rate una numai puteam sa o platesc… problema este ca mai am si alte credite si nu ma descurc… .intrebarea este daca nu mai platesc deloc o perioada cate penalizari imi pot pune?…. .in cat timp mi s arpune poprire pe salar si cat ar trebui sa platesc executoru judecatoresc? Multuesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

In primul rand, va sfatuiesc sa evitati sa ajungeti in situatia de a fi executat silit, pentru ca in aceasta faza apar cheltuieli suplimentare cu executarea silita, plus ca va trebui sa rambursati toate datoriile in cel mai scurt timp, nu in rate.

In privinta penalizarilor, acestea sunt prevazute in contractul de credit, iar conform legii, nu pot fi mai mari de 3 puncte procentuale fata de dobanda creditului. De exemplu, daca dobanda creditului este 10%, penalitatile pot fi de maxim 13%, aplicate la sumele restante.

Poprirea se pune in momentul in care s-a inceput executarea silita, in general dupa cel putin 3 luni de la neplata creditului.

Pentru a scapa de aceasta problema a supraindatorii, dat fiind ca aveti mai multe credite, va sfatuiesc sa incercati sa refinantati toate creditele, sau macar pe cele mai mari, intr-unul singur, cu o dobanda mai mica si o perioada mai mare de timp, astfel incat sa platiti o rata mai mica, pentru a nu ajunge in situatia de a fi executat silit.

Va rog sa reveniti la mine daca doriti sa va ajut sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


9 − = 4