Daca am o executare silita cu poprire pe salariu sunt blocate si conturile bancare?

Va rog, imi puteti raspunde la intrebarea: Daca am o executare in derulare cu poprire pe salariu, credeti ca sunt blocate si conturile bancare? Va multumesc mult!


Raspuns

Cel mai probabil, da, conturile bancare ar putea fi blocate, la cererea executorului judecatoresc. Asta pentru ca executorul are dreptul sa va retina orice venituri, in afara salariului, pe care le incasati intr-un cont bancar, in vederea achitarii datoriilor.

Motiv pentru care va sfatuiesc sa luati legatura cu banca pentru a afla situatia conturilor dumneavoastra si cum puteti intra in posesia banilor care nu sunt popriti, bani destinati cheltuielilor de subzistenta.

Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii, respectiv pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Venituri care nu pot fi poprite

Codul de procedura civila stabileste veniturile care nu pot fi poprite, indiferent de datoria care este urmarita:

– sumele care sunt destinate unei afectatiuni speciale prevazute de lege;
– sumele reprezentand credite nerambursabile sau finantari primite de la institutii sau organizatii internationale pentru derularea unor programe ori proiecte;
– alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, care nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii;
– sumele necesare platii drepturilor salariale, dar nu mai mult de 6 luni de la data infiintarii popririi.

Cititi aici mai multe despre procedura popririi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = 2