Daca am o poprire si-mi ridic banii direct de la casierie, are cineva dreptul sa mi-i opreasca?

Sunt executata silit si mi s-a pus poprire pe salariu...daca imi ridic banii direct de la casierie, are cineva dreptul sa-mi opreasca banii?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

In cazul executarii silite se dispune de regula atat poprirea conturilor bancare cat si a salariului, din care se va retine, conform prevederilor legale, ponderea permisa pentru achitarea datoriilor, adica maxim o treime pentru o datorie si maxim jumatate in cazul mai multor datorii.

Asadar, angajatorul, firma la care lucrati, va trebui sa va retina, conform dispozitiilor executorului judecatoresc sau ANAF, o parte din salariu, in cazul in care exista o poprire.

In acelasi timp, executorul dispune si poprirea conturilor bancare pe care le detineti. De aceea, va sfatuiesc sa aveti in vedere acest lucru, astfel incat sa nu fiti pusa in situatia neplacuta in care atat banca, cat si firma la care lucrati, sa va opreasca de doua ori sumele ce trebuie retinute legal. In acest scop, trebuie sa va asigurati ca banca in contul careia primiti salariul stie ca retinerea aferenta propririi se efectueaza deja la angajator.

Daca in conturile bancare detineti sume din alte surse decat salariul, atunci este posibil ca acestea sa fie retinute integral pentru achitarea datoriei.

Va rog sa reveniti daca doriti informatii suplimentare sau aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei.

Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


4 + 4 =