Daca sunt in Biroul de Credit, pot face ceva pt a accesa un credit ipotecar?

Daca sunt in Biroul de Credit pentru 41,01 lei, pot face ceva in privinta asta pt a accesa un credit ipotecar? Mentionez ca mi-am achitat datoria de 1 an jumate. Multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

date de contact Biroul de Credit

Birodul de Credit


Stimate domn,

Datele de la Biroul de Credit se pastreaza timp de patru ani de la achitarea datoriilor, astfel ca bancile vor vedea situatia restantelor in aceasta perioada, atunci cand veti cere un credit.

Dar chiar daca figurati la Biroul de Credit, exista sanse sa obtineti un nou credit, intrucat fiecare banca are propria politica de risc si unele pot decide sa va acorde un nou imprumut, in anumite conditii.

In privinta stergerii datelor de la Biroul de Credit, trebuie sa stiti ca aceasta se poate face doar de catre banca sau IFN-ul care a raportat datele respective, in cazul in care procedura s-a facut gresit sau cu incalcarea legii.

De exemplu, sunt situatii in care bancile si IFN-urile isi raporteaza clientii la Biroul de Credit fara sa-i anunte in prealabil, cu cel putin 15 zile inainte de raportare. De asemenea, pot exista si alte greseli in privinta corectitudinii datelor raportate.

In aceste cazuri, puteti face o contestatie la banca in privinta raportarii la Biroul de Credit, cu solicitarea de a va sterge din baza de date a restantierilor.

Va rog sa reveniti la mine sa-mi spuneti daca ati rezolvat problema si daca mai aveti nevoie de ajutorul meu.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


1 × 9 =