De ce mai apar la Biroul de Credit cu datorii, daca le-am platit?

Buna ziua. In anul 2013 am avut un descoperit de cont la BRD, o suma in valoare de 2000 lei. Neachitate ratele la timp, am ajuns până la executare silita, proprire pe salariu. Aceasta creanță a fost vândută către EOS KSI in anul 2014. In luna mai anul 2015 eu am încheiat acest dosar, datoria fiind achitată. Nelămurirea mea este următoarea: de ce încă in Biroul de credit apar cu această datorie neachitata? Cine trebuia să raporteze către Biroul de credit soluționarea dosarului? Ce trebuie sa fac? Mulțumesc frumos.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

EOS KSI firma de recuperare creante

EOS KSI firma de recuperare creante, Biroul de Credit


Stimata doamna,

Reprezentantii BRD mi-au oferit urmatoarele informatii:

Bancile nu pot sterge sau modifica inscrierile de la Biroul de Credit aferente creantelor neperformante pe care le-au vandut catre firme de recuperare a creantelor.

Creantele vandute nu le mai apartin, ele trecand in proprietatea firmei de recuperare a creantelor. Rambursarea, daca si cand are loc, se face catre firma de recuperare si nu catre banca.

Inregistrarile se vor sterge, conform Deciziei 105/2007 a Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P), care stabileşte o perioadă de 4 ani ca termen de păstrare a istoricului negativ la Biroul
de Credit.

Asadar, trebuie sa solicitati la EOS KSI sa opereze datele la Biroul de Credit, conform sumelor achitate de dumneavoastra (vedeti datele de contact ale EOS in foto).

Va rog sa reveniti la mine daca nu reusiti sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


7 − 2 =