Dupa cat luni de neplata se face poprire pe salariu?

Buna seara, as dori sa stiu si eu dupa cate luni de neplata se face propire pe salariu? Am 3 credite, unu la Garanti Credite de consum de 5000 si 2 la Cetelem, unu de 2500 celalant de 6000 si nu am mai platit de 3 luni. Astept raspuns, va multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Credit Cetelem

Credit Cetelem


Stimate domn,

Poprirea pe salariu se poate face, in general, dupa 3 luni de restante acumulate la plata creditului. Depinde insa de fiecare banca sau IFN, precum si de contractul de credit semnat. In unele cazuri ar putea dura mai mult, intrucat banca sau IFN-ul va incerca sa recupereze pe cale amiabila imprumutul acordat, inainte de a se ajunge la executarea silita prin poprirea salariului si a conturilor.

De aceea, sfatul meu este sa nu asteptati trei luni sau mai mult, pana se ajunge la poprire, din cel putin trei motive:

1. Poprirea inseamna cheltuieli mai mari pe care le veti avea de suportat, din cauza costurilor cu executarea silita si cu executorul judecatoresc.

2. Daca vi se pune poprire pe salariu, vi se vor bloca si conturile bancare si cardurile, astfel ca nu le veti mai putea folosi pana la achitarea datoriilor sau pana cand executorul va aproba ridicarea popririi, in cazul in care aceasta are loc la firma angajatoare.

3. Cu cat intarziati mai mult la plata ratelor, cu atat veti avea un istoric de credit la Biroul de Credit mai dezavantajos, astfel ca pe viitor veti putea obtine cu greu un nou imprumut.

Din aceste motive, va sfatuiesc sa luati legatura cu creditorii (Garanti, Cetelem) pentru a ajunge cu acestia la un acord privind plata datoriilor in rate, conform unui plan agreat de comun acord (angajament de plata), astfel incat sa evitati situatia de executare silita si poprire.

Daca aveti probleme cu plata creditului, puteti cere sa platiti o rata mai mica sau sa nu platiti deloc o anumita perioada (restructurarea creditului), pana cand veti putea sa iesiti din situatia dificila si sa reluati platile.

Daca nu reusiti sa rezolvati problema cu Garanti si Cetelem, va rog sa reveniti la mine pentru a va oferi ajutor.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


× 8 = 8