E legal ca ANAF sa-mi retina toate veniturile din drepturi de autor?

Buna ziua,
Mi-a fost blocat contul in urma infiintarii unei popriri de catre ANAF, la care am restante la impozitul pe venitul realizat din drepturi de autor. Intrebarea mea este: este legal sa-mi ia toata suma din cont (aproape tot venitul pe luna aceasta, intrucat retrasesem o suma mica), in conditiile in care este un venit periodic "destinat asigurarii mijloacelor de existenta" (lucrez doar in baza acestui contract DDA, de ani buni, si realizez venituri lunar) ? De la banca mi-au spus ar fi putut sa imi deblocheze contul si sa retina doar 33% doar daca era un venit salarial.
Va multumesc.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Daca veniturile din drepturi de autor reprezinta un venit periodic, atunci conform legii (Codul de procedura civila) vi se poate retine in cadrul executarii silite prin poprire maxim 33% din respectivul venit.

Sfatul meu e sa contestati poprirea instituita de ANAF.

Va rog sa reveniti la mine pentru alte detalii.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Un comentariu la “E legal ca ANAF sa-mi retina toate veniturile din drepturi de autor?

  1. Nicoleta

    Buna seara,
    Va multumesc pentru raspuns. Intre timp s-a rezolvat, cu insistente, abia dupa discutia cu o a treia functionara a bancii. Le-am explicat ca stiu ca nu este legal si ca am de gand sa fac o sesizare si iata ca, dupa ce imi cereau o mie de hartii, ca poate s-ar rezolva, m-am gandit intamplator sa imi verific contul si am constatat ca mi-a fost deblocat, restituindu-mi-se celelalte doua treimi din suma. In tara asta, nu se poate combate incompetenta decat cu scandal si cu amenintari. Sa pierzi timp cu drumuri la banci ca sa ti se spuna ca nu se poate si ca nu ai decat sa inghiti un abuz, doar pentru ca n-ai carte de munca, fiindca pe la noi doar asa s-a pomenit, mi se pare incredibil.
    Oricum, va multumesc pentru raspunsul clar si rapid. Mult succes!

    Reply

Lasa un comentariu


6 − 6 =