E legal ca pentru 2.600 lei sa-mi puna sechestru pe masina?

Buna ziua,
Este normal, că de legal o fac ei legală, ca pentru 2.600 lei să-mi pună sechestru pe mașină?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

sechestru-masina-executare-silita-poprire

sechestru-masina-executare-silita-poprire


Stimata doamna,

Avand in vedere ca suma pe care o datorati este mult mai mica decat valoarea automobilului sechestrat, ar putea fi vorba de un abuz al executorului judecatoresc.

Iata ce spune Codul de Procedura Civila:

Articolul 629
Veniturile si bunurile supuse executarii

(1) Veniturile si bunurile debitorului pot fi supuse executarii silite daca, potrivit legii, sunt urmaribile si numai in masura necesara pentru realizarea drepturilor creditorilor.

Asadar, se poate pune sechestru pe masina numai daca prin vanzarea acesteia se poate achita datoria, ceea ce in cazul dumneavoastra inteleg ca nu se pune problema. Aveti si poprire pe salariu sau nu? Daca nu aveti poprire pe salariu sau daca executorul nu are alta modalitate de a recupera cei 2.600 de lei, doar atunci poate pune poprire si pe masina.

Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca legea va mai confera si dreptul de a va intelege cu creditorul (banca, IFN-ul sau cui datorati bani) cu privire la modalitatea de executare silita, astfel incat sa vi se puna doar poprire pe salariu sau doar prin vanzarea bunurilor.

Iata ce mai spune Codul de Procedura Civila:

Articolul 630 Intelegeri privind efectuarea executarii

In tot cursul executarii silite, sub supravegherea executorului judecatoresc, creditorul si debitorul pot conveni ca aceasta sa se efectueze, in total sau in parte, numai asupra veniturilor banesti sau altor bunuri ale debitorului, ca vanzarea bunurilor supuse urmaririi sa se faca prin buna invoiala sau ca plata obligatiei sa se faca in alt mod admis de lege.

Sfatul meu este sa luati legatura atat cu executorul judecatoresc cat si cu creditorul, carora sa le expuneti aceste prevederi legale si drepturile pe care le aveti, in vederea ajungerii la o solutie de rezolvare a problemei.

Va rog sa reveniti la mine daca doriti explicatii suplimentare sau daca aveti nevoie de ajutorul meu in rezolvarea problemei dumneavoastra.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


9 − = 6