E legal sa-mi puna poprire Kruk pe pensia de boala?

Buna ziua. Am pensie de boala revizuibila la un an. Pensia e de 399 lei. Am scos acum 10 ani de la o banca ce nu mai exista suma de 2000 lei. Eu am stiut ca am achitat intregal suma, dar Kruk-ul mi-a pus proprire pe pensie, cica pt ceva comisione ale acelei banci. Proprirea e de 1300 lei care deja mi s-a tras din pensie. E legal? Ce ar trebui sa fac?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

kruk-poprire-pensie

kruk-poprire-pensie


Stimata doamna,

Este ilegala poprirea pensiei de boala, intrucat aceasta este prea mica sa va ajunga pentru traiul zilnic.

Codul de procedura civila prevede, foarte clar, la art.729: “Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.”

Cu alte cuvinte, intrucat salariul minim net pe economie este in jur de 1.000 de lei (1.065 lei), poprirea se poate pune doar pe sumele de bani de peste 500 de lei.

Cum pensia dumneavoastra este mai mica decat 500 de lei, este ilegal sa se puna poprire pe aceasta.

Va sfatuiesc, de aceea, sa luati legutura cu cei de la Kruk si sa le explicati aceste lucruri, desi ma indoiesc ca nu au stiut ce prevede legea. De asemenea, puteti sa le cereti sa va inapoieze sumele de bani care vi s-au retinut pana acum si sa va despagubeasca pentru eventuale prejudicii.

Va rog sa reveniti la mine si sa-mi spuneti daca ati rezolvat problema sau daca mai aveti nevoie de ajutorul meu.

Cu stima,

Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Un comentariu la “E legal sa-mi puna poprire Kruk pe pensia de boala?

Lasa un comentariu


− 1 = 6