Este normal ca cei de la firma de recuperare creante EOS sa-mi puna poprire pe toate conturile mele si ale sotiei mele si alocatia copiilor?

Este normal ca cei de la firma de recuperare creante EOS sa-mi puna poprire pe toate conturile mele si ale sotiei mele si alocatia copiilor?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Nu este normal, fireste, si s-ar putea sa fie si ilegal. Conform Art. 728 din noul Cod de procedura civila, alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Trebuie sa cereti explicatii in scris de la firma de recuperare cu privire la aceste popriri si legalitatea lor.

Va rog sa reveniti cu amanunte privind aceasta situatie daca doriti sa va ajutam sa va rezolvati aceasta problema. Putem contacta firma de recuperare EOS KSI pentru a vedea care este situatia in cazul dumneavoastra si ce puteti face, daca firma de recuperare a procedat corect in cazul dumneavoastra.

Cu stima,

Vasile Coman

Iata ce prevede Art. 728 din noul Cod de procedura civila cu privire la Limitele urmaririi veniturilor banesti

(1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

(3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.

(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.

(5) Urmarirea drepturilor prevazute la alin. (4) se va putea face in limita a jumatate din cuantumul acestora.
(6) Sumele retinute potrivit prevederilor alin. (1)-(4) se elibereaza sau se distribuie potrivit art. 863 si urmatoarele.

(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Un comentariu la “Este normal ca cei de la firma de recuperare creante EOS sa-mi puna poprire pe toate conturile mele si ale sotiei mele si alocatia copiilor?

Lasa un comentariu


6 − 2 =