Este normal sa se opreasca prime sau ore suplimentare la o poprire?

Bună ziua,

Am o oprire pe salariu, de o firma de creanțe, mi se oprește 33,33 la sută adică 1/3 din salariu, asa zic ei, dar mie mi se oprește și din prima de merit și ori ce suma întra pe cardul de salariu. Este normal sa se oprească prime sau ore suplimentare?
Multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Este ilegal sa se retina indemnizatiile speciale, precum prime de merit sau ore suplimentare, in cadrul executarii silite prin poprirea veniturilor.

Conform Codului de Procedura Civila, “alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.”

Firma de creante si executorul judecatoresc trebuie sa verifice inainte de a face o poprire si a bloca banii aferenti unor indemnizatii speciale. Cu toate acestea, mai intai blocheaza toate conturile si toate cardurile celui executat silit si abia cand oamenii se plang de aceste abuzuri catadicsesc sa indrepte lucrurile, cu intarziere.

Sfatul meu este sa faceti o reclamatie la firma de recuperare si la executorul judecatoresc, in care se le cereti sa nu va mai opreasca respectivele sume de bani si sa va ramburseze banii retinuti pana acum.

Va rog sa reveniti la mine daca doriti sa va ajut sa va rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


− 2 = 5