In cat timp se face un transfer bancar din Germania in Romania?

Buna ziua,
As vrea să stiu în cât timp se face un transfer bancar? Trebuia de 2 zile sa primesc niste bani din Germania si încă nu au sosit.
Va multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Un transfer de bani intre doua banci din Uniunea Europeana trebuie sa dureze maxim 2 zile, conform prevederilor Directivei de plati in vigoare inclusiv in Romania (Ordonanta OUG 113/2009 care transpune in legislatia nationala Directiva Parlamentului European nr.2007/64/CE privind serviciile de plata, in vigoare din 1 noiembrie 2009). Chiar daca este vorba de alta valuta decat euro.

Pentru facilitarea transferurilor din Europa, s-a implementat standardul SEPA, la care 25 de banci romanesti au aderat deja.

S-ar putea insa ca intarzierea sa fie cauzata de banca germana de la care vin banii, in cazul in care aceasta nu respecta normele europene, mai exact standardele SEPA.

In acest caz, transferul dureaza ceva mai mult, insa in mod normal nu ar trebui sa depaseasca 3-4 zile.

Sfatul meu e sa intrebati la banca de unde s-au trimis banii care este situatia respectivului transfer, precum si la banca in care trebuie sa primiti banii, daca nu cumva exista vreo problema cu contul dumneavoastra.

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema cu banca sau daca aveti nevoie de ajutor sau de alte informatii.

Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


− 3 = 4