Indemnizatia aferenta concediului medical pentru sarcina si lauzie nu poate fi poprita, si totusi Raiffeisen Bank mi-a oprit o treime din venituri. Ce pot sa fac?

raiffeisen_bank_austria_scrisoare_garantie_gfr_gruia_stoicaAm poprire pe contul de salarii la Raiffeisen Bank. Venitul meu actual provine din concediul medical pentru sarcina si lauzie. Am depus cerere la banca insotita de acte doveditoare, la fel a facut si angajatorul. In plus, seful biroului de executare silita a purtat o discutie telefonica cu directorul bancii prin care a confirmat ca acest tip de venit nu face obiectul popririi. Cu toate acestea, in data de 9.11.2015 banca mi-a eliberat doar 2/3 din indemnizatie, spunandu-mi ca face demersuri pentru clarificarea situatiei. Au trecut 11 zile si nimic. Banii mei sunt blocati in cont, eu am un copil de 10 zile si nu ma pot deplasa. Ce ma sfatuiti?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Intr-adevar, conform Codului de procedura civila, “ajutoarele de maternitate, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.” (Vedeti aici detalii)

Sfatul meu este sa formulati o reclamatie in scris la Raiffeise Bank, in care sa cereti explicatii pentru abuzul comis prin retinerea unor sume de bani care nu intra sub incidenta popririi si sa solicitati compensatii pentru prejudiciul creat, daca a existat.

Asigurati-va ca reclamatia a fost inregistrata oficial la banca si intrebati care este termenul de solutionare. (Vedeti aici procedura de inregistrare a reclamatiilor la Raiffeisen Bank)

Daca nu sunteti multumita de modul de solutionare a plangerii, va puteti adresa Protectiei Consumatorilor (ANPC) si va puteti muta contul de salariu la alta banca.

Va rog sa reveniti sa-mi spuneti daca ati rezolvat problema sau daca aveti nevoie de ajutorul meu.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


8 + = 15