ING poate sa-mi ia tot salariul din cont pentru o datorie la un credit?

ingo-bank-romania-rezultate-financiare

Buna ziua. Sunt client Ing si in 2013 am luat un credit de nevoi personale.
Am refinantat in februarie 2015 doua carduri de cumparaturi pe care aveam obligatia sa le inchid, doar ca in acel moment lichidarea lor presupunea alte costuri, nu mult, vreo 2-300 ron pe care nu ii aveam si implicit costurile s-au marit.
In aprilie 2015 Ing mi-a blocat cardul iar in septembrie contul. Mentionez ca eu lunar mi-am platit ratele la timp deoarece incasez salariul prin Ing. Datorita situatiei familiale precare, sotul a avut un accident si nu poate lucra, nu am putut face dovada inchiderii celor 2 carduri de cumparaturi prin urmare incepand cu luna septembrie 2015 mi s-a blocat accesul la banii mei din salariu si in fiecare luna mi se trage TOT salariul in contul sumei imprumutate.
Adica eu ar trebui acum sa dau inapoi toata valoarea creditului luat pe 5 ani vreo 10000 lei. Am si un copil in intretinere si persoana care se ocupa de dosarul meu dupa spusele Ing, cu care am vorbit luna trecuta la telefon, mi-a spus ca am la dispozitie 3 luni maxim sa cer recuperarea creditului daca platesc 10% in avans din suma ramasa.
Va rog sa ma lamuriti: daca ei imi iau tot salariul eu cu ce mai pot trai si cu ce pot achita acei 10%? Eu sunt de acord sa imi traga jumatate din salariu ca sa pot achita cat mai repede creditul, desi rata era de 279 lei dar nu stiu care e calea legala si pasii de urmat.
Am remarcat ca dati raspunsuri foarte explicite de aceea am apelat la dvs. Va multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Aveti dreptate. Nu este deloc corect ca ING sa va retina tot salariul, fara sa va lase si o suma pentru intretinerea zilnica, mai ales ca aveti si un copil. De altfel, chiar si in Codul de procedura civila se prevede ca in cazul recuperarii datoriilor prin executare silita, se poate retine cel mult o treime din salariu pentru rambursarea unei datorii sau maxim jumatate in cazul a doua sau mai multor datorii.

Chiar daca in cazul dumneavoastra, din cate am inteles, nu este vorba de o executare silita, ING nu procedeaza corect retinandu-va tot salariul. De aceea, sfatul meu este sa mergeti la banca si sa solicitati un plan de rambursare a datoriilor, achitand lunar jumatate din salariu, dupa cum spuneati.

Avand in vedere ca sunteti client ING de buna credinta, banca nu ar avea niciun motiv sa va refuze o astfel de cerere.

Daca doriti, pot adresa si eu o cerere in numele dumneavoastra la oficialii ING, pentru a-i ruga sa va rezolve problema.

Va rog sa reveniti daca doriti informatii suplimentare sau aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

2 raspunsuri la “ING poate sa-mi ia tot salariul din cont pentru o datorie la un credit?

 1. Gabi

  Buna dimineata,
  In primul rand vreau sa va multumesc pentru promptitudinea si seriozitatea de care dati dovada in incercarea de a ajuta si a oferi informatii pertinente.
  In legatura cu cererea mea adresata bancii sa stiti ca luni, 12 octombrie , am contactat banca ING telefonic deoarece executorul bancar caruia i-a revenit dosarul meu nu mai raspunde la telefon. Prin urmare am sunat la banca sa vedem ce e de facut, am vorbit cu Ing Bucuresti si apoi m-au transferat la agentia Cipariu, Cluj Napoca de care apartin, raspunsul lor a fost sa insist cu telefoanele la acest domn executor pentru ca ei nu mai au nimic de -a face cu creditul respectiv si nu au acces la contul meu. Am intrebat daca acest executor exista si mi-au spus ca da si este angajat al bancii ING, doar ca nu raspunde la telefon si in alt mod nu poate fi contactat.
  Intrebarea mea este : pot sa cer angajatorului sa imi vireze salariul in alt cont pana se clarifica situatia? deoarece eu nu am nici o instiintare de poprire pe venituri inca si nici firma angajatoare.
  In situatia de fata ma simt putin legata de maini si de picioare pentru ca eu am sperat sa ajungem cat mai repede la o intelegere si de aceea nu mi-am mutat slariul la alta banca.
  Eu am cerut o informatie unui angajat al altei banci si mi s-a sugerat sa trimit o scrisoare bancii (dar nu stiu cui sa o adresez si ce sa cer dat fiind faptul ca banca sustine ca nu mai e de competenta ei…) sau sa imi angajez un avocat.
  Va rog, daca puteti sa ma ajutati spunandu-mi ce pasi ar trebui sa urmez. De asemenea va rog sa imi comunicati si intervalul orar in care as putea sa va contactez telefonic.

  Reply
  1. admin Post author

   Puteti cere firmei la care lucrati sa va vireze salariul in contul altei banci sau sa-l primiti in numerar, pana la rezolvarea problemei.

   Apoi trebuie sa lamuriti care este situatia creditului: a fost vandut unei firme de recuperare creante? Acesta este motivul pentru care ING spune nu mai are de-aface cu creditul? Daca da, ING este obligata sa va informeze cu privire la situatia datoriei si sa va spuna care este firma de recuperare careia i-a cesionat creditul, pentru a lua legatura cu aceasta.

   Executorul judecatoresc nu poate fi angajatul bancii (in trecut, bancile aveau executori angajati, dar nu mai este cazul acum), el este independent si doar se ocupa de procedura de executare silita.

   Sfatul meu este sa cereti bancii adresa executorului si sa mergeti la sediul acestuia pentru a lamuri problema: in primul rand, faptul ca in cazul executarii silite, banca, firma de recuperare sau executorul nu au dreptul sa va retina mai mult de jumatate din salariu.

   Puteti sa ma sunati in intervalul 09-20 zilnic.

   Cu stima,
   Vasile Coman

   Reply

Lasa un comentariu


5 + 8 =