Kruk ma ameninta ca-mi vinde apartamentul la licitatie pentru o datorie la banca de numai 14.000 de lei. Au voie sa faca asta?

Acum 3 ani am luat de la BCR un card de cumparaturi de 4000 lei si un imprumut cash de 5000 lei. Am platit si...s-a intamplat si neprevazutul...nu am mai putut plati.

Datoria mi-a fost vanduta la Kruk, am dat cate 100 ron pe luna iar cei de la kruk vroiau 500, asta in cazul in care eu am minimul pe economie. Azi m-am trezit cu somatie ca-s raportata la executor pt executare silita.

Am apartament pe numele meu. Am incercat sa ajung cu ei la un numitor comun, nu se poate. Vor in prima faza 6000 ron si restul pana la 14000 ron in 5 rate.

Nu am de unde sa scot banii acestia si mi-au zis ca o sa-mi scoata casa la licitatie sa-si recupereze datoria. Eu vreau sa platesc, dar mai mult de 400 ron pe luna nu pot da.

Din cate am observat, fac tot posibilul sa-ti scoata bunurile mobile si imobile la licitatie. Au voie sa-mi scoata casa la licitatie pt 14000 ron? Asta in cazul in care nu accepta sa le dau lunar, nu accepta sa-mi opreasca din salariu, direct casa la licitatie. Ce sa fac?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Firma de recuperare creante Kruk nu ar trebui sa recurga la astfel de amenintari cu scoaterea casei la licitatie pentru o datorie atat de mica. Mai ales ca sunteti o peroana de buna credinta, care doreste sa-si achite datoriile, nu este vorba de o locuinta ipotecata in favoarea bancii, iar locuintele familiale beneficiaza de protectie suplimentara, conform noilor prevederi legislative europene, in cazul recuperarii datoriilor.

De altfel, chiar oficialii Kruk ne-au transmis, intr-un raspuns referitor la cazul dumneavoastra, ca executarea silita este ultima solutie in cazul recuperarii datoriilor.

Iata ce ne-a raspuns Kruk despre cum procedeaza in cazuri precum cel al dumneavoastra:

“Trimiterea unui caz catre biroul executorului judecatoresc nu este modelul nostru uzual de colectare. Noi explicam in notificari care sunt costurile suplimentare ale executarii silite, acestea nefiind profitabile pentru clientii nostri, ci vor
creste valoarea datoriei.

KRUK transmite un caz spre executare silita ca urmare a esecului modelului de colectare pe cale amiabila, care promoveaza plata datoriilor in rate lunare adaptate posibilitatilor financiare ale clientilor. Cazurile care sunt trimise catre biroul executorului judecatoresc reprezinta o mica parte, comparativ cu intregul portofoliu al KRUK Romania.

Dar chiar si in cazul executarii silite, in continuare promovam posibilitatea platilor in rate catre birourile executorilor judecatoresti cu care colaboram.

In ultimii 8 ani, KRUK a promovat o strategie bazata pe un model de colectare pe cale amiabila. De la bun inceput, persoana cu datorii care intra in portofoliul KRUK este tratata ca fiind cel mai de important client.

Aceasta este informata ca din acel moment KRUK a devenit creditorul sau, si i se ofera detalii privind situatia cazului sau si valoarea datoriei. De asemenea, i se ofera acestuia solutia incheierii unui angajament de plata in rate lunare, pe care sa le poate achita cu regularitate, reusind astfel sa-si plateasca datoriile.

Consilierii nostri, atat cei din Contact Center, cat si cei din echipa de Colectare directa pe teren, discuta personal cu clientii, le asculta problemele si impreuna pregatesc un plan de plati pe care persoana cu datorii sa le poata achita. Aceasta solutie este bine primita de clientii nostri, iar noi am putut verifica acest fapt prin implementarea
chestionarului anual de satisfactie a clientilor.

Plata datoriilor in rate se dovedeste a fi solutia de care au nevoie mii de persoane cu datorii care au reusit
sa-si redreseze situatia financiara. Sute de mii de persoane din Polonia, Romania, Republica Ceha si Slovakia si-au recapatat linistea sufleteasca prin solutia oferita de KRUK, si anume, plata datoriilor in rate lunare achitate cu regularitate.”

De aceea, va sfatuiesc sa luati legatura cu Kruk si sa le prezentanti acest raspuns, in vederea gasirii unei solutii de reesalonare a datoriei in vederea achitarii acesteia in mai multe rate si renuntarea la executarea silita.

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema si aveti nevoie de ajutor in continuare.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Un comentariu la “Kruk ma ameninta ca-mi vinde apartamentul la licitatie pentru o datorie la banca de numai 14.000 de lei. Au voie sa faca asta?

 1. Blaja Iulia

  Executarea silita poate fi efectuata simultan, atat prin poprirea veniturilor, cat si prin vanzarea la licitatie a bunurilor mobile si imobile, chiar daca acestea nu sunt aduse drept garantie la incheierea contractului de credit.
  Creditorul (banca/firma de recuperarea) poate refuza oferta de negociere daca debitorul are suficiente bunuri din care isi poate recuperara mai rapid si integral creanta.
  Legea prevede ca imobilele nu pot fi vandute la licitatie pentru datorii mai mici de 10.000 lei.
  Dar, daca debitorul manifesta rea credinta in executarea platilor, atunci se pot vinde imobilele si pentru datorii sub aceasta valoare.
  av. Iulia Blaja
  http://www.iuliablaja.ro
  0787.822.100

  Reply

Lasa un comentariu


× 8 = 48