Mi-au fost poprite conturile dupa 10 ani de cand am luat creditul. Se poate face ceva?

Acum 10 ani am facut un credit de 5.000 euro la ABN Amro Bank, banca a fost vanduta catre RBS, care nici asta nu mai exista din cate am inteles...astazi am primit sms de la ING ca si cum conturile au fost blocate si am proprire pe ele... eu nu am platit ratele de 7 ani, se poate face ceva? Multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Banca de la care ati luat creditul si cea la care a fost transferat ulterior si eventual firma de recuperare care a cumparat creanta ar fi trebuit sa va anunte cu privire la situatia datoriilor si drepturile pe care le aveti, ceea ce inteleg ca nu s-a intamplat pana in momentul in care ati fost anuntat despre executarea silita prin poprirea conturilor.

Trebuie sa stiti ca potrivit legii (Codul de procedura civila, art.706) executarea silita nu mai este valabila (se prescrie) daca timp de 3 (trei) ani banca nu a initat procedura de executare silita, adica de la data la care creditul a fost declarat scandent anticipat (de regula dupa 90 de zile de intarzieri).

Inteleg ca in cazul dumneavoastra este vorba de mai mult de 3 ani, chiar de 7 ani in care nu ati mai platit, insa nu s-a inceput procedura de executare silita, astfel ca s-ar putea sa fie vorba de prescrierea datoriei si implicit de anularea acesteia si ridicarea popririi.

Sfatul meu e sa va adresati ING si sa cereti documentele in baza carora vi s-au poprit conturile, pentru a vedea cine a initiat executarea silita (printr-un executor judecatoresc), in ce conditii, la ce data, pentru a obtine informatii cu privire la prescrierea termenului.

De asemenea, puteti sa luati legatura cu un avocat, in vederea depunerii la judecatorie a unei contestatii la executare pe baza prescriptiei.

Va rog sa reveniti la mine pentru alte informatii care sa va ajute sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


8 + = 15