Pentru o amenda la CNADR, Banca Transilvania si BEJ (Birou Executor Judecatoresc) mi-au poprit contul fara sa ma anunte. Este un abuz, ce pot face?

Salut, am patit-o cu cei de la Banca Transilvania, pentru o amenda la CNADNR, am fost executat direct fara instiintare prealabila de catre BEJ (Birou Executor Judecatoresc), iar Banca Transilvania nu m-a anuntat in nici-un fel, si nici BEJ-ul. Pur si simplu m-am trezit cu suma blocata chiar in ziua in care am fost la banca sa depun banii in cont pt diferite nevoi. Acasa cand am ajuns am constatat poprirea sumei, iar comisioanele bancii au fost in valoare de 61 lei. Consider ca si banca si BEJ-ul au abuzat in aceasta situatie, ce pot face?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,
De obicei asa procedeaza bancile si executorii, mai intai instituie poprirea pe conturi si abia apoi ne anunta (daca ne anunta), pentru a nu putea retrage banii din cont inainte sa fie luati de banca.

Din cate stiu eu, bancile nu sunt obligate sa-si anunte clientii inainte de instituirea popririi, intrucat procedura executarii silite prin poprire este realizata de catre executorii judecatoresti. BEJ ar fi trebuit sa va anunte, conform procedurii, cu privire la instituirea popririi. Trebuie sa vedeti de ce nu au facut-o.

In privinta comisionului perceput de banca, va rog sa consultati contractul aferent contului la banca, pentru a vedea daca acolo se mentioneaza de existenta acestui comision si daca valoarea este cea corecta. Iar daca nu exista si nu ati fosti informat despre existenta lui, atunci puteti sa faceti o plangere la banca in acest sens.

Va rog sa reveniti daca doriti si alte informatii sau sa va ajut in continuare in rezolvarea problemei.

Vasile Coman
Relamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


8 × 6 =