Poate banca Raiffeisen sa-mi traga alocatia copilului din cont?

Buna seara! Am si eu o intrebare daca ma puteti lamuri!
Sotul meu are o rata la banca mai exact la Banka Raiffeinsen Bank...platesc rata din anul 2008, fara o luna restanta dar cu mici intarzieri de cateva zile..exact pana in 15-20 zile.. Sotul meu are pe numele lui la aceiasi banka un cont in care imi intra lunar alocatia copilului...fara sa intre un alt venit.. doar alocatia, cei de la banka m-au tras luna de luna alocatia din cont...timp de 2-3 ani, eu nu am scos, pt ca imi era extrasa de banka! Va intreb asa si apreciez daca imi ve-ti raspunde. Este normal? au dreptul? Repet in acel cont doar alocatia copilului sa
livrat! Va multumesc frumos si poate imi ve-ti da un raspuns si ce pot face!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

raiffeisen_bank_austria_scrisoare_garantie_gfr_gruia_stoicaDupa parerea mea, Raiffeisen Bank a procedat abuziv in cazul dumneavoastra. Chiar daca banca are dreptul sa va retina orice suma din conturi pentru acoperirea datoriilor, conform contractului aferent contului bancar, intitulat Conditii generale de derulare a operatiunilor bancare (vezi aici detalii), in cazul in care nu este vorba de o executare silita, faptul ca a luat banii destinati unui copil poate fi interpretat ca un abuz sau macar o practica imorala.

Prevederile Codului de procedura civila prin care se interzice poprirea alocatiei pentru copii se aplica doar in cazul executarii silite, ceea ce nu este cazul dumneavoastra, din cate am inteles. Cu toate acestea, sfatul meu este sa solicitati bancii sa nu se mai atinga de banii alocati din bugetul statului pentru cresterea copilului.

Va rog sa reveniti cu amanunte pentru a-mi spune cum ati rezolvat problema sau daca aveti nevoie de ajutorul meu.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


2 × 3 =