Poate firma sa-mi vireze banii pentru concediul de maternitate, in cazul unei popriri?

Buna ziua, sunt in concediu de crestere copil (fetita are 6 luni jumate), firma unde lucram a primit in contul ei suma pt.concediu meu de maternitate.

Acum firma are poprire de la Anaf, mai poate firma sa-mi vireze concediu in contul meu sau nu, din cauza acestei popriri??? Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns, ca nu stiu cum zice legea!!!Va multumesc.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Da, firma va poate vira concediul, pentru ca legea interzice retinerea sumelor pentru concediul de maternitate.

ART. 728 din noul Cod de procedura civila, aliniatul (7) prevede: “Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.”

Ceea ce inseamna ca banii primiti de la serviciu pe perioada concediului de materinitate sunt considerati ajutor de maternitate si nu pot fi popriti.

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema cu banca sau daca aveti nevoie de ajutor sau de alte informatii.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 9 = 81