Poprirea se poate face pe toate conturile, inclusiv pe cel aferent unui credit? Cum mai platesc atunci rata?

D-le Coman spuneți că propriile se fac pe toate conturile bancare ale persoanei proprite! Nu. Dacă sunt conturi creditoare cum se mai poate achita datoria catre ele daca sunt proprite de către executor pentru o altă datorie? Se ajunge în situația de a cere si celelalte executare si ce se întâmplă. Se propresc unele pe altele?

Daca se face un angajament se poate renunța sau suspenda proprirea?

Va mulțumesc anticipat!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Poprire cont bancar

Poprire cont bancar


Stimate domn,

E firesc sa nu se faca poprire pe un cont creditor, adica pe un cont aferent unui credit, din simplul motiv ca acolo sunt banii bancii, nu ai debitorului. Asta nu inseamna ca exista si situatii absurde, in care chiar bancile creditoare, de exemplu Credit Europe Bank, au pus poprire pe conturi de credit ale propriilor clienti, astfel ca acestia nu si-au mai putut plati ratele, desi achitasera datoria aferenta popririi.

Pe intelesul tuturor: sa spunem ca ai un credit restant, pentru care ai poprire pe contul de salariu, dar mai ai un card de credit la care nu ai restante. Ti se ia, sa spunem, 330 de lei din salariul de 1.000 de lei (o treime, conform legii), iar cu banii ramasi, 670 de lei, poti sa faci ce vrei, adica sa achiti si rata la cardul de credit.

In Codul de procedura civila, la procedura popririi (vezi aici detalii), nu exista interdictii privind achitarea unui alt credit.

In cazul in care exista popriri pe ambele conturi, atunci se va retine maxim jumatate din salariu, cu virarea banilor catre cei doi creditori.

Daca faceti un angajament de plata cu banca sau cu IFN-ul, acestea pot cere executorului intreruperea popririi.

Va rog sa reveniti la mine daca mai doriti alte informatii sau daca aveti nevoie de ajutorul meu in rezolvarea problemei.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


9 × = 54