Poprirea se poate face pe toti banii din cont, chiar daca provin din salariul sotului?

Buna ziua,
Eu am o problema mai complica sa zic asa...am o proprire la banca pentru sume incasate necuvenit din ajutoare sociale..este vorba de un debit de 7900 de lei, pana aici toate bune...eu sunt casnica am 3 copii nu realizez nici un venit dar sotul meu este angajat cu contract de munca in Germania, patronul lui nu i-a mai putut da banii numerar si au stabilit ca firma unde lucreaza sa ii vireze in tara in contul meu 800 de euro (banii reprezinta salariul lui virati direct de catre firma unde lucreaza in Romania in contul meu).

Ideea este ca banca mi-a oprit suma integral iar sotul meu mi-a trimis o adeverinta din care rezulta faptul ca este angajat si suma reprezentand salariul ii este virata in contul meu...nu ar trebui si in cazul aceasta sa retina o treime? va multumesc anticipat pentru raspuns mi-ar fi de un real
folos


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Bineinteles ca daca exista o adeverinta de salariu nu trebuie retinuta suma integral, ci doar o treime, conform legii. Problema este ca banii nu reprezinta salariul dumneavoastra ci al sotului, dar daca se tine cont de faptul ca este vorba de veniturile salariale ale familiei, atunci legea s-ar putea aplica si in cazul dumneavoastra.

Sfatul meu e sa luati legatura cu executorul judecatoresc/ANAF pentru lamurirea situatiei.

Reveniti la mine daca aveti probleme in continuare.

Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


− 4 = 3