Pot fi executata silit pentru un credit BRD in calitate de co-imprumutat, daca sotul a decedat dar avea asigurare de viata?

In anul 2006 sotul meu a luat un credit de nevoi personale de la BRD, eu ca sotie figurand ca si co-imprumutant.

Pana in anul 2012 a platit ratele aferente creditului la care era atasat si o asigurare medicala in caz de deces.

Din 2012 nu am mai reusit sa plateasca din motive financiare si in urma unei operatii pe carea avut-o de tumoare la cap. In anul 2014 luna octombrie sotul meu a decedat iar din decembrie 2014 am inceput sa primesc acasa notificari de la firma de recuperare creante KREDYT INKASO. Mentionez ca notificarile veneu numai pe numele lui, iar eu am scanat fiecare notificare, certificatul de deces, constatarea decesului si le-am trimis la aceasta firma pe email in contul de email care era pe notificare ne primind niciun raspuns.

Azi 26.05.2016 m-am trezit cu contul meu personal blocat de un executor judecatoresc. Am mers la biroul excutorului si am primit notificari de executare si pe numele meu si pe al sotului. In speranta ca o sa primesc raspuns de la dvs, va multumesc


Raspuns
Credit BRD cesionat catre Kredyt Inkaso

Credit BRD cesionat catre Kredyt Inkaso

Stimata doamna,

Asigurarea de viata pe care a avut-o sotul ar fi trebuit sa acopere datoriile pe care le avea acesta la banca in momentul decesului. Acesta este rostul unei asigurari de viata. In mod normal, plata asigurarii este inclusa in rata lunara, asadar asigurarea este valabila atat timp cat sunt platite si ratele la credit. Este posibil ca din cauza restantelor la credit, asigurarea sa-si fi incetat si ea valabilitatea, asa incat nu s-a mai putut aplica, acesta fiind motivul pentru care firma de recuperare KREDYT INKASO incearca acum sa obtina banii de la dumneavoastra, prin executare silita si poprirea conturilor.

Ce sfat as putea sa va ofer pentru a va apara drepturile si a rezolva problema: solicitati in scris bancii BRD, precum si firmei de asigurari, situatia respectivei asigurari pentru credit, intrucat este posibil ca aceasta sa nu fi fost aplicata corect. In mod normal, daca a fost o asigurare de sanatate, ar fi trebuit sa-si produca efectele in momentul in care sotul dumneavoastra s-a imbolnavit. De aceea a platit asigurarea. Ratele ar fi trebuit sa fie platite de firma de asigurari, iar in momentul decesului, datoriile sa fie platite de firma de asigurari si dumneavoastra sa nu mai aveti probleme.

Pana la rezolvarea acestei probleme, solicitati executorului judecatoresc sa suspende executarea silita, intrucat banuiesc ca nu ati fost informata corect in privinta drepturilor dumneavoastra de catre banca sau firma de recuperare creante.

Va rog sa reveniti la mine daca doriti si alte informatii sau daca nu reusiti sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
Bancherul.ro
Ghiseulbancar.ro
0723292899
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = 9