Pot sa fac un card la o banca din Romania pe care sa-l trimit copilului sa-l foloseasca in UK?

Buna ziua.Am văzut ca Raiffaisen BANK este corespondentul Barclay
BANK din UK.Fiul meu locuiește de trei luni in Birmingham unde
lucrează de doua luni dar nu știe lb engleză așa de bn cât sa se
ducă la banca pentru a-și face card.Deoarece el nu se descurca și
nu cunoaște pe nimeni acolo care sa îl ajute m-a interesa dacă eu
pot sa i fac un card in România pe care sa îl trimit ulterior și pe
care el sa îl folosească acolo pentru a și încasa cecurile.Va
mulțumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

barclays-banca-romania-uk
Stimata doamna,

Sigur ca puteti opta pentru aceasta varianta, de a face un card la o banca romaneasca pe care sa-l trimiteti baiatului sa-l foloseasca in UK, pentru ca un card se poate utiliza oriunde in lume, la orice ATM sau POS.

Sunt insa cateva inconveniente de care trebuie sa tineti cont.

1. Primul este acela ca un card trebuie folosit doar de utilizatorul sau, asadar doar de dumneavoastra, desi teoretic poate sa-l folosesca si altcineva, daca stie PIN-ul si nu-i cere un act de identitate pentru a verifica numele de pe card.

2. Cardurile emise de bancile romanesti sunt de regula in lei, in euro sau dolari, mai putin in lire sterline, asa incat va trebui platit un comisin de schimb valutar pentru banii virati dintr-un cec in lire pe un card in lei sau euro, iar ulterior inca un schimb valutar, in momentul retragerii banilor de la ATM sau pentru platile cu cardul.

3. Pentru cardurile romanesti care se utilizeaza in alte tari, precum UK, va trebui platit un comision mai mare pentru retragerile de numerar la bancomatele bancilor straine, de regula 1% din suma retrasa, plus o taxa fixa (2,5 lei la Banca Transilvania, de exemplu, 2,5 euro, echivalent in lei, la Raiffeisen).

4. Nu doar Raiffeisen o are pe Barclays banca corespondenta in UK, ci si alte banci, de exemplul Banca Transilvania, care are comisioane mai mici pentru carduri, dupa cum am vazut in exemplul de mai sus.

De altfel, puteti face card la orice banca romaneasca, pe care sa-l utilizati in alte tari, intrucat comisioanele cardului nu depind de bancile de corespondenta.

In concluzie, va sfatuiesc sa incercati sa-l convingeti pe fiul dumneavoastra sa-si faca un card la Barclyas, e cel mai simplu pentru el si cel mai ieftin.

Va rog sa reveniti la mine daca mai doriti alte informatii sau daca aveti nevoie de ajutorul meu in rezolvarea problemei.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


9 × 6 =